Stanislav Černák Kultúra

Koncert roka v našom regióne: Zavítajú k nám legendárne kapely Helloween a Gamma Ray!

Nemecké metalové legendy Helloween a Gamma Ray sa v rámci spoločného turné „The Hellish Rock Tour pt. II“ predstavia 24. marca v mestskej aréne v Brezne.

Ilustračný obrázok k článku Koncert roka v našom regióne: Zavítajú k nám legendárne kapely Helloween a Gamma Ray!
Zdroj: Dnes24.sk

Niektorí si iste spomeniete na turné Helloween pod názvom „Hellish Rock Tour“ z rokov 2007 a 2008 so špeciálnym hosťom Gamma Ray. Tieto kapely sa vtedy v rámci koncertnej šnúry predstavili v 34 krajinách sveta. Dokopy odohrali 95 koncertov v Európe, Ázii, Severnej a Južnej Amerike.

Stáli pri zrode

Gitaristi Michael Weikath, Kai Hansen a basgitarista Marcus Grosskopf stáli pri zrode novej nemeckej vlny heavy metalu a vlastne ju ako kolegovia a členovia Helloween priamo formovali. V istom momente nastal rozkol a ten vyústil do odchodu Kai Hansena. Tento spevák, skladateľ a gitarista sa obklopil novými spoluhráčmi a založil kapelu Gamma Ray, ktorá si za tie roky rovnako vyslúžila obdiv fanúšikov a kritikov. Zakladatelia Helloweenu časom svoje staré spory urovnali. To umožnilo, aby sa bývalí parťáci postavili na spoločné pódium a rozbehli spomenuté „Hellish Tour“.

Pre tých, ktorí nemali šancu zažiť tento príbuzenský metalový tandem, ale aj pre skalných fanúšikovia, ktorí si nenechajú ujsť žiadnu príležitosť vidieť tieto dve skupiny, prichádza „Hellish Rock Tour Part II“.

Úspešná novinka

Helloween navyše vytiahol eso z rukáva v podobe nového albumu „Straight Out Of Hell“, ktorý bude na týchto koncertoch prezentovať. Novinka boduje po celom svete a v rebríčkoch predaja skončila v Top 10 už v šiestich krajinách, v Japonsku dokonca na 2. mieste.

K nadchádzajúcej šnúre sa vyjadril gitarista Michael Weikath nasledovne, „atmosféra v zákulisí bola počas nášho prvého spoločného turné veľmi špeciálna a opäť sa nesmierne tešíme na spoločné turné.“ Spoluzakladateľ Helloween a terajší líder Gamma Ray Kai Hansen dodáva, „The Hellish Rock Tour jednoznačne považujem za doterajší vrchol v koncertnej histórii oboch skupín a všetci z nás si to veľmi radi zopakujeme.“

Helloween a Gamma Ray na Slovensku vystúpia v rámci „The Hellish Rock Tour pt.II“ 21.marca 2013 v Bratislave v NTC Aegon aréne a 24.marca 2013 v Brezne v Mestkej aréne. Nenechajte si ujsť tento jedinečný zážitok!

Foto: ilustračné

Nový videoklip od Helloweenu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM