Monika Obrtalová Rôzne

KOMPLETNÝ PROGRAM: Výstava Kvetena a Včely už odštartovala

Od stredy až do soboty sa v Banskej Bystrici koná už 14. ročník prezentačno-predajnej záhradníckej výstavy KVETENA a 3. ročník prezenčano-predajnej výstavy včelárstva a včelích produktov VČELY. Výstavy môžete nájsť v areáli Pamätníka SNP – interiéri

Nomenklatúra výstavy Kvetena:

  • kvetiny, okrasné a ovocné dreviny, sušené kvety, floristický materiál, záhradná mechanizácia a pomôcky, hnojivá, ochrana rastlín, semená, drobná záhradná architektúra, záhradný nábytok a doplnky, služby, chovateľské potreby, odborná literatúra, časopisy, združenia, spolky.

Nomenklatúra výstavy Včely:

  • včelárstvo – úle, medzistienky, medomety, dymáky, ochranné pomôcky, liečivá, dezinfekčné prostriedky; včelie produkty – med, peľ, propolis, včelí vosk, včelia materská kašička, potravinárske výrobky z včelích produktov, liečivá z včelích produktov; odborná literatúra.

Výstavná časť Kveteny je inštalovaná v expresívnom centrálnom priestore pamätníka so silným výtvarným motívom sochy Jozefa Jankoviča. Tento priestor, nazývaný aj „pietna sieň“, bude vyzdobený stovkami kvitnúcich červených begónií a žltých aksamietnic v centrálnej „kobercovej“ expozícii okolo sochy, trávnikom a kužeľovitými tujami.

Botanická záhrada pri SPU v Nitre a Arborétum Borová Hora pri TU vo Zvolene majú svoje výstavné expozície v interiéri múzea, kde sa svojou výstavnou expozíciou prezentujú aj študenti Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu – učebný odbor agropodnikanie zo Zvolena. Prízemie je vyčlenené pre predajné a výstavné stánky oboch výstav. Zároveň si môžu návštevníci výstav prehliadnuť aj expozície Múzea SNP v horných podlažiach.

KVETENA Poradenstvo pre záhradkárov, pestovateľov viniča a liečivých rastlín Odborná literatúra

VČELY Prezentácie Strednej odbornej školy v Banskej Bystrici – učebný odbor včelár/včelárka

Slávnostné otvorenie výstav: 25. apríla o 10.oo hod. v kinosále Pamätníka SNP v Banskej Bystrici.

Návštevné hodiny: 25.4. – 27.4. od 9.oo do 18.oo hod, v sobotu 28.4. od 9.oo hod. do 16.oo hod. Žrebovanie vstupeniek o ceny od organizátora výstav a vystavovateľov v sobotu o 14.oo hod.

Zdroj: MEEN Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM