Jakub Forgács Rôzne

Koľko obyvateľov má vlastne Bystrica? Najnovšie čísla, ktoré vás budú zaujímať!

Aj v roku 2014 sa v Banskej Bystrici množstvo detí narodilo, niektorí sa z trvalého pobytu odhlásili, iní zase prihlásili... Koľko nás vlastne v Banskej Bystrici je? Pozrite si najnovšie čísla a zistenia.

Ilustračný obrázok k článku Koľko obyvateľov má vlastne Bystrica? Najnovšie čísla, ktoré vás budú zaujímať!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Demografický vývoj v meste Banská Bystrica má už dlhodobo klesajúcu tendenciu. „Podľa štatistík matričného úradu bol počet obyvateľov Banskej Bystrice k 31. decembru minulého roka 77 375, pričom žien bolo viac (40 969) a mužov iba 36 406,“ informovala hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová so slovami, že v porovnaní s rokom 2013, kedy v Banskej Bystrici žilo 77 786 obyvateľov, je to o 411 obyvateľov me­nej.

„Do Banskej Bystrice sa minulý rok prisťahovalo 922 ľudí a odsťahovalo sa 1 371. Najčastejšie sa ľudia sťahovali do okolitých obcí – Malachov, Badín, Slovenská Ľupča, Veľká Lúka, Selce, Hrochoť, Harmanec, Tajov a podobne,“ uviedla ďalej hovorkyňa. Ako doplnila, pomerne veľa ľudí sa odsťahovalo do Bratislavy a do zahraničia odišlo 160 obyvateľov mesta Banská Bystrica.

„V roku 2014 sa narodilo 374 malých Banskobystričanov a 372 Banskobys­tričaniek. V matričnom úrade, ktorý eviduje údaje za obce Banská Bystrica, Badín, Dolný Harmanec, Dolná Mičiná, Harmanec, Hronsek, Horná Mičiná, Horné Pršany, Kordíky, Králiky, Kynceľová, Malachov, Môlča, Nemce, Špania Dolina, Riečka a Vlkanová bolo zapísaných celkovo 1 087 detí,“ povedala Sekerešová a ako dodala, v Bystrici zaznamenali 364 úmrtí mužov a 323 úmrtí žien, pričom v celom matričnom obvode ich dokopy bolo 1 172.

Čítajte tiež:

Rodičia a ich zaujímavé výbery: TOP 10 najpopulár­nejších mien bábätiek v Bystrici!,

Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 7 najnetradič­nejších mien novorodencov v Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM