Monika Obrtalová Rôzne

Kokosy na snehu sú späť!

Súťaž bobistov na zimných olympijských hrách 2014 v Soči môže mať netradičného účastníka – reprezentantov tropickej stredoamerickej krajiny Panama. Tí by tak svojou účasťou napodobnili Jamajčanov, ktorí sa predstavili na olympiáde 1988 v Calgary. Jed

Ten v Paname žije a má aj panamské občianstvo. Zollingera si získali boby pred dvoma rokmi, keď si vyskúšal dráhu v St. Moritzi. Podľa vlastných slov mal pred očami príbeh jamajských bobistov, ktorý neskôr spracovala vo filme „Kokosy na snehu“ spoločnosť Walta Disneyho.

Cieľom ambiciózneho právnika je priviesť na ZOH 2014 v Soči tím s pracovným názvom „Spirit of Panama“. S týmto zámerom mu má pomôcť bývalý majster sveta v tejto disciplíne Švajčiar Hans Hiltebrand. „Pôvodne som sa chystal do dôchodku, ale myšlienka súťažiť s Panamou na ZOH 2014 je veľmi lákavá, najmä preto, že je vnímaná serióznym spôsobom,“ uviedol Hiltebrand.

Šesťdesiatsedem­ročný Hiltebrand, ktorý priviedol na ZOH 1998 v Nagane k zlatej medaily Kanaďana Pierre Luedersa, by mal byť trénerom panamského celku. Funkcie pilota sa ujme Zollinger, ďalších členov tímu musí výprava ešte zohnať.

Zdroj: TASR Foto: internet

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM