Jakub Forgács Správy

Kiska slávnostne prideľoval hodnosti: Bystrický krajský policajný šéf sa stal generálom!

Významná udalosť sa uskutočnila v Prezidentskom paláci. Pozvanie na slávnostný ceremoniál dostal aj Marián Slobodník, krajský policajný prezident v Banskej Bystrici. Získať generálsku hodnosť, to sa nepodarí len tak hocikomu...

Ilustračný obrázok k článku Kiska slávnostne prideľoval hodnosti: Bystrický krajský policajný šéf sa stal generálom!
Zdroj: TASR

Prezident SR Andrej Kiska vymenoval a povýšil do generálskych hodností deväť dôstojníkov ozbrojených zborov. Medzi menami sa objavil aj plukovník Marián Slobodník, ktorý je banskobystrickým krajským policajným šéfom.

O návrhu na povýšenie rozhodla vláda, hodnosť generála udelil Andrej Kiska s účinnosťou od 19. apríla 2016. Slobodníka tak čaká v najbližšom období veľká výzva, a to nesklamať vládnych činiteľov, ale potvrdiť svoju nomináciu. Hodnosť generála sa nepodarí získať každému, udelená je tým najlepším z najlepších.

Povýšení dôstojníci by podľa prezidenta mali autoritu ich hodností potvrdiť v najbližších rokoch. V prejave im pripomenul, že služba v ozbrojených zboroch nie je zamestnanie ani povolanie, ale poslanie. „Zabezpečuje jednu z najdôležitejších úloh štátu – obranu a bezpečnosť našich občanov,“ zdôraznil Kiska.

Prečítajte si aj:

Bystrickí poslanci rozhodli: Kto sa stane novým riaditeľom príspevkovej organizácie ZAaRES?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM