Jakub Forgács Rôzne

Kedysi sme v ňom nakupovali, dnes tam spávajú bezdomovci: Neveselé ZÁBERY z bývalého obchoďáku!

Kedysi obľúbené miesto rodinných nákupov, dnes len nevyužívaná a chátrajúca budova. Aký je osud bývalého banskobystrického Tesca a prečo sa na tomto mieste za roky takmer nič nezmenilo?

Ilustračný obrázok k článku Kedysi sme v ňom nakupovali, dnes tam spávajú bezdomovci: Neveselé ZÁBERY z bývalého obchoďáku!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Stĺpy chátrajúcej budovy zdobia nápisy „zákaz parkovať!“, „nevstupuj!“ a „prechod zakázaný!“. Okrem toho v jej areáli žijú desiatky holubov a bezdomovci, ktorí jej na atraktivite veľmi nepridávajú. Ľudí preto zaujíma, komu vôbec patrí. „Budova starého Tesca na Námestí Ľudovíta Štúra je vo vlastníctve spoločnosti Tesco Stores SR,“ informovala Martina Kanisová, hovorkyňa primátora mesta.

Napriek tomu, že je momentálne nevyužívaná, v jej okolí iba nedávno vládol čulý ruch. „Robotníci realizovali najnutnejšie opravy fasády na základe výzvy Stavebného úradu mesta Banská Bystrica,“ uviedla hovorkyňa. Ako doplnila, stav budovy musí posúdiť odborne spôsobilá osoba a až na základe tohto je možné navrhnúť rozsah a druh prác.

„Primátor mesta Banská Bystrica oslovil v roku 2013 listom spoločnosť Tesco Stores. Kontaktoval ju na základe upozornení od obyvateľov a návštevníkov mesta Banská Bystrica, upozornení mestskej polície a na základe opakovaných výziev mesta Banská Bystrica v súvislosti s pretrvávajúcim nevyhovujúcim stavom tejto budovy a túto spoločnosť vyzval na bezodkladné vykonanie nápravy,“ povedala Kanisová, podľa ktorej spoločnosť na uvedenú výzvu reagovala práve spomínanou realizáciou nevyhnutných opatrení.

„Mesto Banská Bystrica však opakovane upozorňuje na nevyhovujúci stav budovy starého Tesca a vyzýva vlastníka k náprave,“ dodala. Tejto téme sa na našom portáli ešte budeme venovať. Už čoskoro sa dozviete aj stanovisko spoločnosti Tesco Stores.

Bývaké Teco na Fončorde púta pozornosť
1
Galéria
Bývaké Teco na Fončorde púta pozornosť
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM