Jakub Forgács Rôzne

Keď láska nepozná hranice: Aha, akí exotickí zaľúbenci mali svadbu v Bystrici!

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Vlani prežili práve takéto chvíle v Banskej Bystrici viaceré zamilované páry. Sobáše ale u nás uzatvárali aj cudzinci. A pochádzali aj z poriadnej exotiky.

Ilustračný obrázok k článku Keď láska nepozná hranice: Aha, akí exotickí zaľúbenci mali svadbu v Bystrici!
Zdroj: TASR

Veľký deň, ktorý sa každému nadlho vryje do pamäti. Medzi takéto chvíle patrí určite aj svadba. Sobáše vlani neuzatvárali iba domáci, ale aj zaľúbenci pochádzajúci spoza hraníc. V roku 2014 uzavrelo manželstvo v Banskej Bystrici presne 26 cudzincov.

Tí pochádzali z blízkych, ale aj poriadne vzdialených či exotických krajín. Najviac, až 13, bolo z Českej republiky, po dvoch z Talianska a Veľkej Británie a po jednom zo Srbska, Poľska, Ruska, Švajčiarska, Bosny a Hercegoviny, Španielska, Grécka a Írska. Na zozname sobášiacich však nechýbali ani exotickejšie krajiny ako Argentína, Juhoafrická Republika či Kanada.

V minulom roku podľa Matričného úradu a ohlasovne pobytu neprebehol ani jeden sobáš neplnoletého na základe rozhodnutia súdu. V roku 2014 bolo v Banskej Bystrici uzavretých celkovo 388 manželstiev, z toho 228 na matričnom úrade a 160 cirkevných sobášov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM