Jakub Forgács Kultúra

Kde v Bystrici si po náročnom týždni zresetovať hlavu? PREHĽAD akcií, kam vyraziť za zábavou

Ak hľadáte, kde by ste trávili voľné dni nadchádzajúceho víkendu, nemusíte cestovať ďaleko. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo Banskej Bystrici a blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Kde v Bystrici si po náročnom týždni zresetovať hlavu? PREHĽAD akcií, kam vyraziť za zábavou
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

KONCERTY:

  • Sobota 20:00 Klub 77 – PEACOCK BALL / BROKEN RAIN – krst prvého oficiálneho albumu skupiny Peacock Ball s nezameniteľným názvom spolu s originálnym a nezabudnuteľným živelným vystúpením.
  • Sobota Koliba u sv. Krištova – ĽUDOVÁ HUDBA V KOLIBE U SV. KRIŠTOFA – Ľudová hudba Jožka Berkyho

PÁRTY:

  • Sobota Ministry of Fun Banská Bystrica – VIDEO OLDIES RUDA TUČEKA – DJ Rudo Tuček + hosť
  • Sobota 19:00 DONOVALSKÝ BÁL: POLÁRNA NOC – Celovečerný program pod vedením hudobníkov kapely Gustav Brom Band a Kmeťoband, Škola tanca a tanečné lekcie tanečníčky Mirky Kosorínovej po celý deň, noc plná melódií, charitatívna zbierka v spolupráci s nadáciou Provida na projekte Buddy, Light & UV show akrobaticko-tanečnej skupiny Vertigo.

PREDSTAVENIA:

  • Sobota 19:00 Záhrada – CNK – LÁSKA P A VÁŠEŇ B – Komorná bábková inscenácia pre jednu herečku, jedného hudobníka a niekoľko zamilovaných bábok.
  • Nedeľa 16:00 BDNR – TRAJA TUČNIACI A POTOPA SVETA /Ulrich Hub/ – Aj keď si často nerozumejú, predsa len stále hľadajú a nachádzajú spôsoby, ako spolu žiť, priateliť sa, pomáhať si a myslieť jeden na jeden druhého.
  • Nedeľa 16:00 Divadlo pod balkónom – MEDENÉ MESTO – Interaktívna inscenácia pre deti, ale aj dospelých. Hravou divadelnou formou približuje najvýznamnejšie a najdôležitejšie udalosti a osobnosti z histórie Banskej Bystrice. Prostredníctvom rozprávkových postáv Barborky a Jakuba a ich nespútanej zvedavosti a fantázie sa diváci ocitnú v rôznych obdobiach histórie Banskej Bystrice.

WORKSHOPY:

  • Nedeľa 15:00 Záhrada – CNK – YOGA A ACROYOGA – Chcete lietať ako elf alebo pevne koreniť ako strom? Ak máš rád/a výzvy, príď si zacvičiť a rozvinúť schopnosti svojho tela vďaky prvkom jogy a akrobacie, ale tiež zrelaxovať a uvoľniť telo terapeutickými cvikmi. Tréning spolupráce, dôvery a komunikácie, ktorá je základom bezpečnosti pri takýchto cvikoch.

VÝSTAVY:

  • Sobota Štátna vedecká knižnica – VÝSTAVA PRÁC ŽIAKOV SSUŠ VO ZVOLENE – Výstava prác žiakov Súkromnej strednej umeleckej školy vo Zvolene je nainštalovaná v átriu ŠVK.
  • Sobota Štátna vedecká knižnica – MIROSLAV CIPÁR: SEM SA TEŠ
  • Sobota Štátna vedecká knižnica – VILIAM FIGUŠ-BYSTRÝ – Panelová výstava pri príležitosti 140. výročia narodenia hudobného skladateľa, pedagóga, organizátora regionálneho hudobného života a významného predstaviteľa slovenskej hudobnej kultúry na prelome 19. a 20. storočia.
  • Sobota a nedeľa Múzeum SNP – VÍŤAZSTVO – Pri príležitosti 70. výročia SNP a blížiaceho sa 70. výročia oslobodenia a ukončenia Druhej svetovej vojny, Múzeum SNP v Banskej Bystrici spolupráci s Ústredným múzeom Veľkej vlasteneckej vojny 1941–45 v Moskve a Ústredným múzeom ozbrojených síl v Moskve pripravilo dokumentárnu výstavu s názvom „Víťazstvo“.
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – „PRVÝ ČLOVEK BOL UMELEC“ – Výstava je výstupom programu umeleckých rezidencií, ktorý je realizovaný v priebehu roka 2014 v Stredos­lovenskej galérii.
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – BORIS NÉMETH, JÁN VIAZANIČKA – DOKUMENTÁRNA SPRÁVA O SLOVENSKU – Stredoslovenská galéria uvádza výstavu Borisa Németha a Jána Viazaničku Premeny Slovenska / Dokumentárna správa.
  • Sobota a nedeľa Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – VEĽKÁ VOJNA V NAŠICH ŽIVOTOCH – Výstava k stému výročiu 1. svetovej vojny.
  • Nedeľa ŽIVOT HRABOŠA SEVERSKÉHO PANÓNSKEHO V MOKRADIACH PODUNAJSKA – Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – Myslíte si, že hraboš severský panónsky je malý bezvýznamný tvor? Táto výstava vás presvedčí o opaku.

PRE DETI:

  • Nedeľa 9:00 – 12:00 Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI v Tihányiovskom kaštieli – Šijeme si hračku – Príďte si užiť interaktívnu výstavu o hrabošovi severskom a spoznajte bližšie prostredie, kde žije. Na tvorivej dielni si spolu ušijeme milého mäkkučkého hrabošíka, kamaráta pre všetky deti!
  • Nedeľa 13:00 – 17:00 Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI v Thurzovom dome – Vlčie maky – Ako je tento jemný kvietok spojený s hrôzami prvej svetovej vojny? Dozviete sa to pri jeho výrobe v tvorivej dielni.
  • Nedeľa 16:00 Divadlo pod balkónom – HAVO SLAVO – Interaktívny príbeh s pesničkami o malom psíkovi Slavkovi, ktorého najviac zo všetkého trápi, že mu každý hovorí, aký je malý. Slavko sa preto rozhodne vydať do sveta a dokázať všetkým, že on je už veľký. Na svojej ceste zažije „veľké” dobrodružstvá , aby napokon pochopil, že aj malí dokážu vykonať veľké veci

INÉ AKCIE:

  • Nedeľa 8:00 – 12:00 Dom slovenského misijného hnutia – CELOSLOVENSKÁ FILATELISTICKÁ BURZA V BANSKEJ BYSTRICI – Celoslovenská filatelistická burza rozšírená o ďalšie zberateľské odbory v Banskej Bystrici.

ŠPORTY:

  • Sobota telocvičňa Obchodnej akadémie – BASKETBAL – ŠKP Banská Bystrica – BK Esprit Košice – 13. kolo
  • Nedeľa telocvičňa Obchodnej akadémie – BASKETBAL – ŠKP Banská Bystrica – BK KINGS Bardejov – 14. kolo

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM