Jakub Forgács Kultúra

Kde sa dá zabaviť počas tohto týždňa? Tipy ako ušité pre Bystričanov

Doprajte si pekné chvíle aj vy. Naša redakcia vám prináša výber tipov na zaujímavé podujatia, ktoré sa uskutočnia v Bystrici počas tohto týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Kde sa dá zabaviť počas tohto týždňa? Tipy ako ušité pre Bystričanov
29
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Facebook

CESTOU NECESTOU: ŽIVÁ RIEKA

6. marca o 15:00, Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské mú­zeum

Posledný z trilógie filmov (Život v oblakoch, Nesmrteľný les) od filmárov z Arolla Filmu – Erika Baláža, Karola Kaliského, Adama Bašteka a Jozefa Fialu.

DIVADLO Z PASÁŽE: PINOCCHIO

6. marca o 17:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Drevený príbeh pre deti od tri do sto rokov na motívy príbehu Pinocchio od Carla Collotiho. Svetoznámy príbeh dreveného panáčika Pinocchia, ktorý sa túžil stať chlapcom…

HOKEJOVÝ SÚBOJ PRE SVETIELKO NÁDEJE

6. marca o 17:30, Zimný štadión

Podporte šľachetnú myšlienku! Na bystrickom zimáku si to rozdajú hokejisti UMB Hockey Team a na ľade sa ukáže aj Michal Handzuš.

CIGÁNSKY BARÓN /Johann Strauss ml./

6. marca o 18:30, Štátna opera

Cigánsky barón je príbeh čistej lásky na pozadí krutej reality, ktorá dokáže poraziť aj vojny. Jedna z najhrávanejších operiet, príbeh o bezhraničnej láske, národnej hrdosti a ľudskej dôstojnosti.

MOCAD®ÁMY

6. marca o 19:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Autentické príbehy o živote v ženskej koži v podaní príbehov: Ninina šálka, Nemá žena, Princezná Láska, (Kuchynské orgie, nehráme), Pravá plavá, Ružová koža, Babská polievka, Story o Yoni, Vdova, XXL proti hore, Posledná kvapka.

NÓRSKO

7. marca o 17:00, Štátna vedecká knižnica

Nórsko patrí medzi turisticky najatraktívnejšie destinácie sveta. Čaro severskej prírody, neopakovateľná atmosféra nórskych mestečiek a všadeprítomné fluidum severských mýtov a tradícií vytvára nezabudnuteľný koktail cestovateľských zážitkov, ktoré robia z tejto krajiny cieľ všetkých tých, ktorí túžia zažiť netradičnú dovolenku.

BLAŽENÍ

7. marca o 18:30, Divadlo Akadémie umení v Banskej Bystrici

Predstavenie študentov 3. ročníka bc. stupňa. Na predstavenie je potrebná rezervácia. Vstup voľný.

TEMNÉ KECY

7. marca o 19:00, Cinemax

Najdrsnejšia a najpredávanejšia stand-up comedy show po celom Slovensku prichádza do Bystrice. Pripravte sa na poriadnu spŕšku humoru!

LA TRAVIATA /Giuseppe Verdi/

8. marca o 18:30, Štátna opera

Opera na námet svetoznámeho románu A. Dumasa Dáma s kaméliami. La traviata (voľne zblúdilá, stratená, tá, ktorá zišla z cesty) patrí k najznámejším dielam talianskeho operného velikána Giuseppe Verdiho.

PSYCHADELIC/EX­PERIMENTAL POST ROCK/ (STONER DOOM)

8. marca o 19:00, Tartaros Rock Club

Thunder Art booking v spolupráci s Leynir Booking prináša do temných zákutí Rock klubu Tartaros dvojicu kapiel, ktorú by sme len ťažko zaradili do jednej žánrovej škatuľky. Prídite sa presvedčiť na vlastné uší, pretože podobných večerov s psychadelic/ex­perimental post rock/metal a stoner doom kapelami veľa v tomto kraji nezažijete.

ŠLÁGER PARÁDA – S ÚCTOU K MDŽ

9. marca o 19:00, Aula SZU

Toto si rozhodne nenechajte ujsť! Martin Jakubec, Božanka, Robo Kazík a Kysucká vrchárska heligónka sa predstavia v Bystrici.

TOSCA /Giacomo Puccini/

10. marca o 18:30, Štátna opera

Operný príbeh speváčky Toscy a maliara Cavaradossiho predstavuje majstrovské dielo hudobnej dramatiky, dielo plné napätia, v ktorom nemožno nič skrátiť ani škrtnúť (na rozdiel od väčšiny iných opier).

MARCOVÉ POTULKY MESTOM – PREČO PRIŠLI NEMCI DO BANSKEJ BYSTRICE?

11. marca o 14:00, Radnica – Cikkerova sieň

Tradičné podujatie na zaujímavú tému. Rozprávanie o tom, ako politický a hospodársky vývoj Uhorska súvisel s európskym vrcholným stredovekom.

STATOČNÝ CÍNOVÝ VOJAČIK

11. marca o 16:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Rozprávka o Statočnom cínovom vojačikovi z pera holandského rozprávkara, prináša príbeh svetoznámeho jednonohého vojačika a jeho vysnívanej jedno dvojnohej baleríny.

Pozrite si v priloženej galérii zábery talentovaného bystrického fotografa!

Foto: ilustračné

Dychberúce zábery bystrického fotografa. Takto ste mesto ešte nevideli
29
Galéria
Zdroj: archív Bohuša Urblíka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM