Jakub Forgács Správy

Kde je dobré so psami či deťmi dať pozor: 9 častí Bystrice, v ktorých môžete naraziť na nástrahy na potkany

Mesto sa na jar opäť púšťa do deratizácie. Na viacerých miestach v Banskej Bystrici pribudli alebo majú pribudnúť nástrahy. Kde by ste so psíkmi či malými deťmi mali zvýšiť opatrnosť?

Ilustračný obrázok k článku Kde je dobré so psami či deťmi dať pozor: 9 častí Bystrice, v ktorých môžete naraziť na nástrahy na potkany
Zdroj: TASR

Jarná časť celomestskej deratizácie sa začala už v polovici marca a potrvá do 15. júna. Ako uviedlo Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev, aktuálne je stav výskytu hlodavcov v meste Banská Bystrica. aj vďaka pravidelnej deratizácii, normálny. Zároveň pre spravodajských portál Bystrica 24 zamestnanci Oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev poslali zoznam deviatich lokalít, na ktorých má deratizácia prebehnúť::

  1. Krivánska 28
  2. Tulská 23 – 27
  3. Rudohorská 20
  4. Tulská 97, 79 –105
  5. Magurská 9 – 11
  6. Tatranská 39
  7. Sitnianska – chodník popri škole
  8. Švermova parkovisko pod OÚ
  9. Tatranská 1 – 11
  • *adresy sú orientačné

„Nástrahy na verejných priestranstvách sa zatlačia do nôr a diera sa označí PET – fľašou s výstražnou nálepkou. Pokiaľ je potrebné dať nástrahu na voľne prístupnom priestranstve, ukladá sa v tzv. jedových staničkách, do ktorých vojde len hlodavec. Pozor by si mali dávať majitelia psov, aby sa im pri voľnom behaní neprehrabali k otrave,“ upozornil Ján Chmelík z Oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev. Obozretní by však mali byť aj rodičia menších detí, ktoré by nástrahu mohli nájsť.

Obyvatelia mesta by podľa jeho slov zatiaľ nemali prísť do styku s týmito látkami. „Pokiaľ by sa tak stalo, je potrebné vyhľadať lekársku pomoc,“ dodal so slovami, že zoznam konkrétnych lokalít, kde prebehne deratizácia, ešte nie je spracovaný.

Čítajte tiež:

V Bystrici prebehne celomestská deratizácia: Psíčkari a rodičia bacha!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM