Ivana Kováčiková Kultúra

Kam za zábavou cez posledný májový víkend? Jeden klik a akcie v Bystrici máte ako na dlani

Ani sme sa nenazdali a máj sa pomaly chýli ku koncu. Máte už naplánované, čo budete robiť, počas blížiacich sa voľných dní? Prinášame vám prehľad zaujímavých podujatí v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Kam za zábavou cez posledný májový víkend? Jeden klik a akcie v Bystrici máte ako na dlani
Zdroj: Dnes24.sk

56. BANSKOBYSTRICKÁ HUDOBNÁ JAR: BACH GOES SAMBA

27. mája 2016 o 21:00, Námestie Štefana Moysesa

Jedinečný open air koncert Bach goes Samba, ktorého cieľom je neopakovateľná interpretácia klasickej hudby, spojená s jazzom a ľudovou hudbou. Komorný sláčikový ansámbel The Classical Music Maniacs je zložený z dvanástich excelentných hudobníkov, zakladateľom a vedúcim súboru je huslista a koncertný majster slovenských filharmónie Jarolím Emmanuel Ružička.

GRABSTEIN

27. mája 2016 o 21:00, Klub 77, Horná 54

GRABSTEIN je šesťčlenná skupina z Banskej Bystrice úspešne vystupuje so svojou show od roku 2009.V Klube 77 sa vám opäť ukážu v plnom nasadení. Nebude chýbať ani novinka medzi skladbami-Bückstäbü z albumu Liebe ist für alle da. A veľa iných prekvapení…

HANA ZAGOROVÁ

27. mája 2016 o 19:00, Aula UMB, Tajovského 40

Jedna z najväčších hviezd česko-slovenskej hudobnej scény bude v Bystrici koncertovať pri príležitosti významného životného jubilea. Hoci sú piesne Hany Zagorovej hudobne a žánrovo veľmi pestré, najtypickejší pre ňu zostáva tzv. beatový šansón. Práve v ňom dokáže najlepšie zužitkovať svoje herecké školenie, cit pre obsah a jedinečnú atmosféru každej piesne.

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V BASKETBALE – KATEGÓRIA ŽIAČKY

27. – 29. mája 2016, Telocvičňa Obchodnej akadémie, Tajovského ulica

Majstrovstvá SR v kategórii žiačok pre hracie obdobie 2015/2016 organizuje Basketbalový klub ŠKP 08 Banská Bystrica. Na turnaji sa stretne šesť týmov: ŠKP 08 Banská Bystrica, BK Slovan Bratislava, BK Klokani Ivanka pri Dunaji, Young Angels 2002 Košice, ŠBK Spišská Nová Ves, ŠBK Šamorín. Príďte podporiť bystrické Pumy.

HURÁ MDD V SELCIACH

28. mája 2016 o 8:30, v Selciach Čachove a na Fuggerovom dvore.

Pri Banskej Bystrici sa chystá akcia, ktorá rozžiari detské oči. Nebudú chýbať atrakcie ako skákacie hrady, hasičské ukážky či vystúpenie parkouristov. Tešiť sa môžete na ukážky hasičkých áut, štvorkoliek a šesťkoliek. Okrem toho vystúpia folklórne súbory,zatancujú vám latino tanečníčky a zaspievajú najmenšie detičky z detského hudobného centra. Nebude chýbať ani tombola o zaujímavé ceny pre deti a ich rodičov.

TVORIVÁ DIELŇA PRE VEREJNOSŤ: HRY S ABSTRAKCIOU

28. mája 2016 o 13:00, Bethlenov dom, Dolná 8

Tvorivá dielňa doplnená o animačnú zložku bude vychádzať z výstavy Miera abstrakcie v konkrétnom živote klesá a bude zameraná na prácu s rôznorodými polohami prezentovaných abstraktných výtvarných diel.Okrem iného sa dozvedia niečo viac o kultovom výtvarnom diele „Čierny štvorec na bielom pozadí" (1913), jedným z prvých čisto abstraktných obrazov moderného umenia.

MDD V SAFARI PARKU

29. mája 2016 o 9:30, Lazovná ulica

V obľúbenom Safari parku na Lanzovnej v Bystrici si deti prídu na svoje. Program začne už od 9:30. Maskoti Mimoň a Safi privedú aj svojho kamaráta Majstra N, ktorý si prichystal zaujímavé predstavenie. Animátori pre vás pripravili balónové kreácie, tvorivé dielne, hry a súťaže. Deti sa budú môcť vyšantiť na Mimoň Bananaaa párty a bude pripravené aj niečo chutné pod zub pre malých aj veľkých.

DEŇ DETÍ V KIKA

29. mája 2016 o 13:00, Zvolenská cesta 30

Deň detí v Kika so a bude niesť v znamení kúziel. Určite neprehliadnete čarovné maľovanie na tvár a tvorivé dielničky pre šikovné detské ručičky. Pre oteckov bude lákadlom klub veteránov z Banskej Bystrice, ktorý privezie svoje najlepšie kúsky. Náladu zaručene vylepší stánok s cukrovou vatou. Deti, ktoré prídu v strašidelným maskách, získajú krásne odmeny a rodičia sa môžu zapojiť do zlosovania o zaujímavé ceny.

ANIČKA RUŽIČKA A TONKO MODRINKA

29. mája 2016 o 16:00, Bábkové divadlo na Rázcestí, Skuteckého 14

Predstavenie je určené pre deti od troch rokov. Zábavnou formou sa dozviete Ako sa z Aničky stala faganička a z Tonka babec. Predstavenie vzniklo v rámci projektu ružový a modrý svet.

Čítajte tiež:

Nevídaný úspech folklórneho súboru z Horehronia: Priamo v Moskve obsadil prvé miesto!

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM