Jakub Forgács Kultúra

Kam za zábavou a oddychom počas týždňa? Tipy na relax v Bystrici, ktoré by ste nemali prehliadnuť

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si von na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad podujatí, ktoré vám odporúčame v Banskej Bystrici zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Kam za zábavou a oddychom počas týždňa? Tipy na relax v Bystrici, ktoré by ste nemali prehliadnuť
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

FEMALE MALE

8. marca 2016 o 19:00, BDNR

V deň sviatku všetkých žien pripravilo Bábkové divadlo na Rázcestí koncert, hudobný darček pre všetky dámy (ale aj ich pánsky sprievod). Do priestorov vily Dominika zavíta slovenská folková legenda Soňa Horňáková. Jej hudobným partnerom je slovenský výtvarník a folkový muzikant Peter Janků.

CIGÁNSKA LÁSKA /Franz Lehár/

8. marca 2016 o 18:30, Štátna opera

Týmto dielom si skladateľ Franz Lehár splnil sen a napísal vskutku opernú operetu. V troch dejstvách prerozprával príbeh Zoriky, dcéry bojara Petra Dragotina. Zorika sa stane obeťou vlastných vášní.

HUDOBNÉ SOIRÉE

9. marca 2016 o 18:00, Štátna opera

Nadšenci kvalitnej hudby, zbystrite pozornosť. Na utorok sa chystá hudobné stretnutie s domácimi a hosťujúcimi umelcami Štátnej opery v komornej atmosfére Bohéma klubu.

REALITY SNOV /Jana Juráňová/

9. marca 2016 o 19:00, BDNR

Tragikomický pohľad do kuchyne rodinných a partnerských vzťahov, (de)formovaných silou mediálneho vplyvu a každodenných rituálov. V hlavnej úlohe s Janou Oľhovou.

Divadlo z Pasáže: ČAKANIE NA GO(DO)TA

10. marca 2016 o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Inscenácia “Čakanie na GO(do)TA” v Divadle z Pasáže prezentuje pasivitu všetkých nás. Čakáme. Ale vo väčšine prípadov nič pre svoje sny a túžby nie sme schopní urobiť.

STRIEBORNÁ TEKUTINA, STRIEBORNÁ NIŤ

11. marca 2016 o 19:00, Divadlo Štúdia tanca

V stúpajúcom prúde emócii sa zjavujú príbehy a vytvárajú symboly naliehavého života. Telo tanečníkov, jeho a jej myseľ, záblesk pohybu, mení sa na jazyk. ‘Strieborná tekutina, strieborná niť’ vyteká z tohto jazyka a je v ňom ukotvená.

FERDO MRAVEC /Jiří Pauer/

12. marca 2016 o 16:00, Štátna opera

V baletnej rozprávke ožívajú známe postavičky z rozprávkovej knižky Ondřeje Sekory. Obľúbené dielko detskému divákovi prináša príhody sympatického mravca a jeho kamarátov z mraveniska a susednej lúky.

BANSKÁ BYSTRICA CUP 2016

12. – 13. marca 2016, Krytá plaváreň Štiavničky

Do Banskej Bystrice prídu čoskoro po skokanoch do výšky ďalší svetoví športovci – plavci. V bazéne Štiavničky sa budú plniť limity na OH 2016 do Ria. Banskobystrický pohár je jeden z najväčších plaveckých mítingov na Slovensku.

MARCOVÉ POTULKY MESTOM: STOPY ŽIDOVSKEJ PRÍTOMNOSTI V BANSKEJ BYSTRICI

13. marca 2016 o 14:00, Cikkerova sieň – radnica, Námestie SNP 1

Židovská komunita zanechala v Banskej Bystrici výrazné stopy v jej kultúrnom a hospodárskom živote. V prvej časti Potuliek mestom sa dozviete viac o tom, ako sa jej členovia stali trvalou súčasťou mesta a ako tu žili.

ROZPRÁVKY O PSÍČKOVI A MAČIČKE /Karel Čapek/

13. marca 2016 o 16:00, BDNR

V Rozprávkach o psíčkovi a mačičke je ukryté stále aktuálne podobenstvo o dvoch rozdielnych stvoreniach, ktoré spolu žijú a snažia sa – napriek svojim rozdielom – prežiť krásne chvíle, pochopiť jeden druhého, a pritom sa ešte aj potešiť.

Čítajte tiež:

Špeciálny prehľad na marec pre Bystričanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM