Jakub Forgács Kultúra

Kam si skočiť v Bystrici tento týždeň: Výber zaujímavých podujatí, ktoré vám pomôžu zatraktívniť váš voľný čas

Nesedieť kdesi doma medzi štyrmi stenami, ale vyraziť si von a oddýchnuť si pri podujatí. Aj to človek raz za čas určite potrebuje. A v Banskej Bystrici tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Zaujímavé akcie totiž nebudú chýbať a my sme z nich niekoľko vybrali.

Ilustračný obrázok k článku Kam si skočiť v Bystrici tento týždeň: Výber zaujímavých podujatí, ktoré vám pomôžu zatraktívniť váš voľný čas
Zdroj: TASR

KONCERT RTVS

7. decembra 2015 o 19:30 hod., Robotnícky dom

Hudobný hosť Marcela Laiferová – priamy prenos zo série Adventných koncertov, ktoré RTVS organizuje v rôznych mestách SR. Je to prvé kultúrne podujatie v rekonštruovaných priestoroch Robotníckeho domu.

ANDREJ ŠEBAN BAND TOUR 2015

9. decembra 2015, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Známy slovenský gitarista a skladateľ Andrej Šeban neoddychuje ani koncom sezóny – okrem spomienkového turné pre Jara Filipa pripravil aj sériu koncertov pre fanúšikov vlastnej autorskej tvorby. V stredu neobíde ani naše mesto.

HEX – VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015

10. decembra 2015 o 17:00 hod., Aula SZU

Skupina HEX pripravila pre fanúšikov netradičné turné, na ktorom sa predstaví v úplne novej polohe! Ako posilu si totiž pozvala kapelu Družina známu tým, že hrá moderne spracovaný slovenský folklór. Piesne v akustických aranžmánoch zahrajú HEXáci v 6-tich slovenských mestách od Bratislavy až po Spišskú Novú Ves.

VIANOČNÉ VÔNE V KOMUNITNOM CENTRE FONČORDA

10. decembra 2015 o 17:00 hod., Komunitné centrum Fončorda

Na banskobystrickom sídlisku Fončorda sa už vo štvrtok budete môcť naladiť vianočnou atmosférou. V Komunitnom centre Fončorda sa totiž uskutoční predvianočné podujatie plné lahodných vôní, koláčikových chutí a priateľských stretnutí.

PRIMÁTORSKÝ PUNČ

11. decembra 2015 o 16:00 hod., Námestie SNP

Tradičné charitatívne podujatie v rámci ktorého sa primátor Ján Nosko postaví do stánku na vianočných trhoch a bude ľuďom predávať punč. Vystúpia heligonkári z Klenovca, Ľudová hudba FS Urpín, dievčenská a chlapčenská skupina FS Urpín.

HRAJTEŽE MI HRAJTE

11. decembra o 19.00 hod., Evanjelický kostol, Lazovná ulica

Vinšujem Vám. Verejná rozhlasová nahrávka vianočného koncertu. Účinkujú: Karol Kočík, rodina Vavrekovcov z Liesku, FSk Dobrona z Dobrej Nivy, FSk Javorníček z Hvozdnice, FS Vepor z Klenovca.

HC '05 – HC Košice

11. decembra 2015 o 17:30 hod., Zimný štadión

Tradičné derby s mikulášskym nádychom…na horúcom bystrickom ľade! V piatok podvečer nastúpia banskobystrickí barani, aby si na domácom ľade zmerali sily s Košičanmi. Zápas svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny správny hokejových fanúšik spod Urpína.

FESTIVAL SVETLA 2015: SVETLO A TIEŇ V UMENÍ A VEDE

11. – 12. decembra 2015, Banská Bystrica

Jedinečné multižánrové podujatie. V programe festivalu sú svetelné a audiovizuálne projekcie, videomappingy, laserová show, svetelné graffiti, luminografická dieľňa pre verejnosť a interaktívne hry so svetlom pre deti ale i dospelých v piatich lokalitách centrálnej zóny mesta – od Múzea SNP, cez Námestie Štefana Moysesa, Námestie SNP, až po obchodné centrum Europa SC a okraj obytnej zóny v Radvani.

VIANOČNÝ KONCERT PRE DETSKÚ NEMOCNICU

12. decembra 2015 o 17:00 hod., Evanjelický kostol na Lazovnej

Klub priateľov Detskej nemocnice v Banskej Bystrici a Mesto Banská Bystrica pozývajú na Vianočný koncert pre detskú nemocnicu. Účinkujú: OTTO VOCE, La Femme, Michal Červienka, Martin Vetrák, Patrícia Macák – Solotruková. Celá výška vstupného je príspevkom verejnej zbierky, ktorej výťažok bude venovaný Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Banská Bystrica.

VIANOČNÁ BEATLES SHOW

13. decembra 2015 o 17:00 hod., Aula SZU

Zažite pod Urpínom naživo hity, ktoré poznajú takmer všetci. Vianočná Beatles show mieri do Banskej Bystrice. Skvelý koncert „slovenských“ beatlesákov zo skupiny Backwords.

Čítajte tiež:

Zažite posledný mesiac roka v Bystrici zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM