Jakub Forgács Správy

Kam cez víkend pod Urpínom? Vyberajte zo zoznamu zaujímavých akcií...

Ak stále hľadáte, kde by ste trávili nadchádzajúci víkendový čas, nemusíte cestovať mimo mesta. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte priamo v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend pod Urpínom? Vyberajte zo zoznamu zaujímavých akcií...
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

PÁRTY:

  • Sobota Ministry of Fun -KOMERČNÁ DISKOTÉKA – Komerčná diskotéka, všetky hudobné žánre, zábava pre všetkých.

KONCERTY:

  • Sobota Záhrada – CNK – 1. JAZZ UP SESSION – 1st. JAZZupSESSION je o stretnutí ľudí, ktorých spája láska k dobrej hudbe a tancu, o stretnutí tých čo milujú jazz. Akciou vás bude sprevádzať tanečná skupina SHORTYswingBB, ktorá sa vám v úvode predstaví v rôznch štýloch autentického jazzového a swingového tanca. O skvelú hudbu sa postará MARTIN UHEREK quartet. Súčasťou JAZZup ja taktiež tanečná škola a samozrejme voľná tanečná zábava v rytme jazz&swing.
  • Sobota 18:00 Tirish pub – WACKEN METAL BATTLE SLOVAKIA – FINÁLE
  • Nedeľa 19:00 Klub 77 – MARIÁN VARGA – Koncert legendárneho slovenského klavírneho virtuóza a skladateľa.
  • Nedeľa Tirish pub – DAILY NOISE CLUB – Rock/Hard Rock/GarageRoc­k'n'Roll from Sofia, Bulgaria

PRE DETI:

  • Sobota a nedeľa 13:00, 15:30 Cinemax Banská Bystrica – DOBRODRUŽSTVÁ PÁNA PEABODYHO A SHERMANA – Pán Peabody je geniálny ako Einstein, vtipný ako Oscar Wilde, odvážny ako Indiana Jones, má deduktívne schopnosti Sherlocka Holmesa a štýl ako James Bond. Je svetovo známa celebrita, držiteľ Nobelovej ceny, olympijský víťaz v skoku a desaťboji. A naviac je pes. Vďaka svojim schopnostiam si pán Peabody adoptoval malého chlapca Shermana, ktorého od plienok vychováva tak, ako najlepšie dokáže. Ale niekedy si musí priznať, že je snáď jediná vec, ktorá mu tak úplne nejde a že má čo robiť, aby so Shermanom udržal krok.
  • Nedeľa 10:00 BDNR – FARBATOLÁRIUM – Tretie pokračovanie jedinečného interaktívneho divadelného projektu pre batoľatá a ich rodičov.
  • Nedeľa 9:00 – 12:00 Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI – Po roky ľudia oslavujú návrat lastovičiek. Príďte ich po dlhej ceste privítať k nám a odneste si domov vlastnoručne vyrobenú lastovičku ako symbol blížiacej sa jari.
  • Nedeľa 13:00 – 17:00 Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI – Prineste si k nám vyfúknuté vajíčka a vyskúšajte si modernú techniku découpage, zdobenie kraslíc servítkovou technikou.
  • Nedeľa 16:00 BDNR – Klasická rozprávka v tradično-netradičnom spracovaní známej režisérky Bely Schenkovej.

WORKSHOPY:

  • Sobota 10:00 – 16:00 Záhrada – CNK – (PRE)JAVY ULICE #4 – Exhibícia outdoorových a streetartových aktivít + prezentácie / workshopy / guláš / diskusia.
  • Sobota 13:00 – Stredoslovenská galéria – TVORIVÁ DIELŇA PRE VEREJNOSŤ – Vždy poslednú sobotu v mesiaci Stredoslovenská galéria pripravuje tvorivé dielne pre širokú verejnosť.
  • Nedeľa 14:00 Námestie SNP pri Mariánskom stĺpe – POTULKY MESTOM – Príďte si pozrieť pokračovanie gotickej a renesančnej Banskej Bystrice a spoznajte čaro barokovej architektúry – malebných tvarov, pestrých farieb, bohato zdobených ozdôb vytesaných do kameňa.

VÝSTAVY:

  • Sobota Štátna vedecká knižnica – PREMENY SLOVENSKA 2013 – Výstava dokumentárnych fotografií Jána Viazaničku.
  • Sobota Štátna vedecká knižnica – ALBERT CAMUS 1913 – 2013 – Výstava plagátov k 100. výročiu narodenia spisovateľa.
  • Sobota Štátna vedecká knižnica – JURIJ BODNAR: SYMFÓNIA SVETLA – Umelecké diela víťaza IV. medzinárodného bienále ikonopisectva a sakrálnej tvorby Karpatského regiónu.
  • Sobota Štátna vedecká knižnica – ERICH KÄSTNER – Nemecká študovňa Vás pozývajú na výstavu kníh a audiovizuálnych dokumentov pri príležitosti 115. výročia narodenia Ericha Kästnera. Výstava je verejnosti prístupná v online katalógoch ŠVK od 1. februára 2014 a potrvá do 31. marca 2014.
  • Sobota Štátna vedecká knižnica – OCENENIA V ČASE – Nájdete v nej literárne a hudobné plakety, pamätné a jubilejné medaily významných predstaviteľov kultúrneho života banskobystrického regiónu. Výstava je verejnosti prístupná na 1. poschodí Štátnej vedeckej knižnice od 17. januára 2014 a potrvá do 2. mája 2014.
  • Sobota a nedeľa Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – TO VAJÍČKO MAĽOVANÔ – 8. ročník celoslovenskej výstavy kraslíc spojenej s ukážkami umeleckých prác remeselníkov.
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – NO COMMENT? VOL.4 – Výstava sa sústreďuje na tzv. krátky estetický moment, počas ktorého divák splynie s dielom a stráca svoje normálne ja. Bernard Berenson o ňom hovorí ako o mihotavom okamihu, takom krátkom až sa zdá byť bez času. Odlišné typy divákov (vek, pohlavie, sociálna skupina) sa prirodzene konfrontujú so situáciou v galérii a komentujú vybrané diela (videá, objekty, akcie).
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – 99 VARIÁCIÍ – TANCUJÚCI FOTOGRAF KANG YOUNGHO – Výstava veľkoformátových fotografií z tvorby súčasného kórejského fotografa Kang Youngho
  • Nedeľa Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – AKO MÔŽU NAŠE ROZHODNUTIA ZMENIŤ SVET – Výstava je kolekciou plagátov grafického dizajnéra Róberta Szaba a fotografa Viktora Szemza. Tí dostali za úlohu umelecky stvárniť niekoľko každodenných rozhodnutí a ukázať, že aj malou a bezvýznamnou zmenou svojho správania môžeme, obrazne povedané, zmeniť svet. Nie vždy si totiž uvedomujeme, ale mnohé z našich bežných rozhodnutí majú nepriame a neraz škodlivé dosahy na životy ľudí, či životné prostredie kdesi na našej planéte.
  • Nedeľa Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – JED V PRÍRODE – Stredoslovenské múzeum prináša návštevníkom Tihányiovského kaštieľa výstavu nielen o jedovatých rastlinách a živočíchoch v prírode, ale aj o rozšírení toxických látok v rastlinnej a živočíšnej ríši, jedoch poškodzujúcich orgány ľudského tela, alergénoch, ale aj o prírodnej lekárni.

ŠPORT:

  • Sobota 15:00 Futbalový štadión Štiavničky – FK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA X MFK KOŠICE

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM