Jakub Forgács Hokej

Káder baranov pred sezónou: Bystrické dresy oblečú noví útočníci, jeden so skúsenosťami z NHL

Bystrickí hokejisti posilňujú tím do nadchádzajúcej sezóny aj tesne pred jej štartom. Rady baranov doplnili ďalší hráči, jeden dokonca so skúsenosťami z NHL.

Ilustračný obrázok k článku Káder baranov pred sezónou: Bystrické dresy oblečú noví útočníci, jeden so skúsenosťami z NHL
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informoval oficiálny web HC' 05, krátko pred začínajúcou sa novou extraligovou sezónou posilnili hráčsky káder dvaja ofenzívny korčuliari. Do kádra tímu trénera Miroslava Chudého sa vracia dôverne známy Branislav Bendík a do prvej reprezentačnej prestávky sa na zmluve s klubom dohodol další ofenzívny hokejista Milan Kytnár, ktorý pričuchol aj k NHL a oplýva už pomerne značnými skúsenosťami.

Branislav Bendík (24) je rodák z Banskej Bystrice. Hráčsku kariéru odštartoval v českých juniorských súťažiach, v rokoch 2009 až 2011 našiel svoje uplatnenie v našom klube. Predminulú sezónu odohral v dánskom Aalborgu, kde odohral 40 zápasov a zaznamenal 14 gólov, ku ktorým pridal 13 asistencií. Minulý ročník odohral v Kazachstane, kde obliekal dres Karagandy a sezónu dohral v Banskej Bystrici. S manažmentom podpísal kontrakt do konca autuálnej sezóny.

Milan Kytnár (25) z Topolčian, začínal s hokejom v mládežníckych výberoch v Topoľčanoch. Neskôr ako juniorský reprezentant prešiel za oceán, kde brázdil klziská v nižších zámorských ligách. Postupne sa presadzoval, v AHL odohral takmer stovku zápasov a v roku 2007 bol draftovaný Edmontonom Oilers v piatom kole draftu. Za toto mužstvo NHL si zahral aj jeden zápas v najprestížnejšej lige sveta. Neskôr sa vrátil do európskych arén, v predminulej sezóne hral kontinentálnu KHL v drese Slovana Bratislava, minulú sezónu strávil v českých Karlových Varoch. S manažmentom klubu podpísal dohodu platiacu do prvej reprezentačnej prestávky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM