Jakub Forgács Hokej

Káder baranov naberá na sile: Do radov bystrických útočníkov mieri ďalšia posila, Gründling ostáva

Bystrickí hokejisti pokračujú v zbrojení pred ďalšou sezónou a dopĺňajú káder. Dres baranov si v nej oblečie aj robustný center, odchovanec martinského hokeja. Vedenie klubu tiež predĺžilo spoluprácu s obrancom Martinom Gründlingom.

Ilustračný obrázok k článku Káder baranov naberá na sile: Do radov bystrických útočníkov mieri ďalšia posila, Gründling ostáva
Zdroj: TASR

Ofenzívu bystrických Baranov posilní odchovanec martinského hokeja Peter Galamboš (26). Peter sa s vedením HC ´05 iClinic dohodol na ročnej spolupráci. Robustný center doteraz pôsobil v slovenskej extralige v rodnom Martine, v drese ktorého nastrieľal 49 gólov a pridal 89 asistencií počas 138 stretnutí v základnej časti.

V 19 zápasoch play-off si vylepšil štatistiky o 3 góly a 4 prihrávky. Sezónu 2012/2013 odohral v českej extralige za hokejový klub Bílí Tygři Liberec. Za slovenskú reprezentáciu nastúpil v 7 zápasoch, reprezentoval aj na MS U18 v roku 2007.

„Veríme, že sa Petrovi v bystrickom drese podarí udržať takmer bodový priemer na zápas z minulej sezóny a bude dôležitou súčasťou našej ofenzívnej sily,“ uvádza oficiálny web baranov.

Vedenie klubu predĺžilo aj spoluprácu s obrancom Martinom Gründlingom (28) o jednu sezónu. Martin prišiel pod Urpín v minulej sezóne na konci prestupového obdobia z materského klubu HK 36 Skalica a značnou mierou prispel k druhému miestu aj napriek tomu, že hneď v prvom štvrťfinálovom stretnutí proti Dukle Trenčín utrpel pri blokovaní strely súpera zlomeninu členkovej kosti. Na tréningy a zápasy prichádzal o barlách, ale akonáhle obul korčule, bolesť išla bokom.

Rodák z Holíča pôsobil okrem Skalice dve sezóny v juniorskej WHL v družstve Moose Jaws Warriors, dve sezóny v Karlových Varoch a vyskúšal si aj kazašskú najvyššiu súťaž v drese Arystan Temirtau. Slovensko reprezentoval na MS U18 a dvakrát na MS U20. V našej postupovej sezóne 2007/2008 nám vo finále 1. ligy svojim gólom v troch stretnutiach dopomohol k vytúženému postupu.

Čítajte tiež:

Zmena názvu nepostihla iba fanklub baranov: TAKTO sa bude po novom volať hokejový klub spod Urpína

Ďalší skúsený hráč posilní bystrických hokejistov: Očakáva sa, že sa stane lídrom obrany baranov

Fanúšikovia baranov majú dôvod na radosť: Center Kytnár zostáva v bystrickom tíme

Brankár Corbeil pokračuje s baranmi: Bystrický dres v novej sezóne oblečie aj jeho quebecký kamarát

S Kanaďanmi sa pod Urpínom roztrhlo vrece: Barani doplnili káder o ďalšieho zámorského hráča

Barani opäť stavili na zámorskú posilu: Vedenie klubu sa dohodlo s kanadským útočníkom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM