Jakub Forgács Správy

K tomuto v známom bystrickom obchoďáku ešte nikdy nedošlo: V Europe otvoria prvý obchod, ktorý bude prázdny!

Obchod, aký sa len tak nevidí a dokonca úplne prázdny. V bystrickom nákupnom centre otvoria obchod, aký ešte nikdy neotvorili.

Ilustračný obrázok k článku K tomuto v známom bystrickom obchoďáku ešte nikdy nedošlo: V Europe otvoria prvý obchod, ktorý bude prázdny!
Zdroj: TASR

V banskobystrickej Europe, ktorá je plná obchodov, otvárajú v piatok prvý obchod, ktorý bude prázdny. Žiadne oblečenie v ňom nikto nekúpi, naopak, organizátori očakávajú, že ho prinesú ľudia s dobrým srdcom a naplnia dobrými úmyslami.

Do detských domovov a domov pre núdznych

Po mestách ako brazílske Sao Paulo, talianske Miláno či nemecký Berlín sa dvere Prázdneho obchodu v Europe otvoria o 11:00 v centrálnom priestore medzi eskalátormi. Otvorený zostane do 31. októbra vždy v čase od 11:00 do 19:00. Do unikátnej zbierky šatstva sa môže zapojiť ktokoľvek a zahriať ním niekoho, kto to potrebuje.

Zamestnanci obchodu oblečenie uložia do regálov a nastajlujú do výkladu. Každý večer vyzbierané šatstvo roztriedia a obchod vyprázdnia.

„Odev následne rozdistribuujeme do detských domovov a domov pre núdznych v našom regióne, ktoré sme vyberali v spolupráci s mestom Banská Bystrica. Keďže hlavnou myšlienkou projektu je spojiť módu s dobročinnosťou, budeme radi za každý jeden kúsok, ktorý v tomto sychravom jesennom počasí zahreje a poteší deti či ľudí v núdzi,“ priblížil Viktor Maceják, event coordinator Europa SC.

Obchod podporia aj známe osobnosti

Prázdny obchod sa rozhodli podporiť aj viaceré známe osobnosti regiónu, ktoré darujú svoje oblečenie s vedomím, že prinesie osoh iným.

Tento projekt pochádza z juhoamerického kontinentu, konkrétne z Brazílie. Tam ho pod originálnym názvom A Loja Vazia ako prvé prinieslo nákupné centrum VillaLobos v meste Sao Paulo, ktorému sa podarilo vyzbierať 3,2 tony šatstva určeného na pomoc chudobným.

Čítajte tiež:

Bystrické mamičky, a o tomto viete? Burza, kde zoženiete vecičky pre svoje ratolesti!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM