Ivana Kováčiková Kultúra

So začínajúcim letom nuda v Bystrici nehrozí. Prehľad TOP 10 júnových podujatí

Ani sme sa nenazdali a máme tu jún. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. Pod Urpínom sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť pozornosti Bystričanov. Vybrali sme rovnú desiatku!

Ilustračný obrázok k článku So začínajúcim letom nuda v Bystrici nehrozí. Prehľad TOP 10 júnových podujatí
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

FARBÁM NEUJDEŠ

4. jún 2016 o 13:00, Park pod Pamätníkom SNP

Farbám neujdeš je zábavný charitatívny 5-kilometrový beh, pri ktorom je pre bežcov na každom kilometri pripravená farebná zóna, kde sú zasypávaní práškovými Hedon farbami. A pozor! V piatej zóne na vás čaká prekvapenie. Ale tým beh zďaleka nekončí, nasleduje bohatý sprievodný program, kde vyvrcholením je hromadné vyhadzovanie farieb.

OKOLO SLOVENSKA 2016

7.6. – 8.6. 2016 o 19:00, Námestie SNP

Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska 2016 štartujú večer po slávnostnom predstavení tímov krátkym prológom v uliciach centra Banskej Bystrice. Cyklisti si vybudujú svoju štartovú pozíciu do nasledujúcich piatich etáp a rozdajú sa aj všetky dresy. Na stredu 8. júna organizátori pripravili 45,6-kilometrový okruh zvlneného charakteru.

NOC KOSTOLOV

10.6.2016 od 19:00

Aj tento rok sa v Banskej Bystrici uskutoční Noc kostolov. Brány troch banskobystrických kostolov sa pre návštevníkov otvoria od 19.00. Podujatie sa uskutoční v Evanjelickom kostole na Lazovnej ulici, v Kostole Nanebovzatia Panny Márie na námestí Štefana Moyzesa a v Katedrále sv. Františka Xaverského na Námestí SNP.Pozvanie prijal aj vzácny hosť, profesor Univerzity Mateja Bela, Pavol Martuliak.

SVETOVÝ DEŇ OTCOV

15.6.2016 o 11.00, Námestie SNP

Dobrí otcovia sú hrdinovia všedných dní, sú soľou života. Blíži sa čas na verejné poďakovanie a ocenenie našich dobrých otcov a starých otcov v Historickej radnici mesta. Prihláste toho vášho do celoslovenskej súťaže DOBRÝ OTEC 2016.

JAN KRAUS ANEB HVEZDY JAK JE NEZNÁTE

15.6.2016 o 19:00, Aula SZU, Bernolákova 8

Obľúbená talkshow pohotového moderátora Jana Krausa sa už niekoľko rokov teší z priazne televíznych divákov. Nenechajte si ujsť unikátne improvizované predstavenie, ktorého môžete byť súčasťou a položiť otázky ostrieľanej moderátorskej špičke Janovi Krausovi. Hudobným hosťom bude speváčka Sima Martausová.

DEŇ HASIČOV 2016

18.6. 2016 o 9:00 , Europa SC Na Troskách 25

Medzinárodná súťaž profesionálnyh a dobrovoľných hasičov. Súťaž sa uskutoční v celom objekte obchodného centra. Hasiči zmerajú svoje sily v štyroch hlavných disciplínach – hadice, prekážková dráha, veža a schody. Pre všetkých návštevníkov je pripravený bohatý sprievodný program i súťaže pre malých dobrovoľníkov.

ORSZÁGH CUP

18.6. – 19.6.2016 o 7:00, Zimný štadión a aréna Barani

Medzinárodný turnaj v hokejbale, ktorý nesie meno hokejového majstra sveta trénera HC '05 iClinic Vladimíra Országha. V turnaji zabojuje 32 tímov z celého Slovenska. Hrať sa bude nielen na Zimnom štadióne, ale aj na Aréne Barani.

FUBABY

20.6. – 25.6.2016, Europa SC, Na Troskách 25

Päť dní a šesť druhov umenia. 5. ročník Festivalu umenia a dizajnu Banská Bystrica – Fubaby 2016 prináša nové sekcie divadlo a bohatú prehliadku autentických regionálnyh folklórnych skupín.

ROCKSCAPE 2016

24.6. – 25.6. 2016, Amfiteáter, Banská Bystrica

Na banskobystrickom amfiteátri sa uskutoční už 4. ročník hudobného festivalu Rockscape. Počas dvoch dní, na dvoch pódiách vystúpia skvelé svetové kapely spolu so slovenskou rockovou špičkou. Mená účinkujúcich sľubujú veľký hudobný zážitok.

FUN RÁDIO DOHODA FESTIVAL

25.6. 2016 o 12:00, Park pod Pammätníkom SNP

Obľúbená séria najväčších letných žúrov Fun rádio Dohoda vstupuje do svojej ôsmej sezóny. Už tradične ponúkne výber hviezd domácej populárnej hudby. Predstaví sa: Polemic, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco, IMT Smile, Kmeťoband, Sima Martausová, Hex, Medial Banana, Komajota, Campana Batucada, Mista, DJ Milan Lieskovsky.

Čítajte tiež:

PROGRAM bystrického Kina v bazéne. Aké filmy si počas leta užijeme pod holým nebom?

FOTO: Veľký životný krok ako sa patrí. 4 miesta v Bystrici a okolí, kde je svadba nezabudnuteľnou

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM