Jakub Forgács Správy

Jozef Banáš na návšteve Bystrice? Pomastil nám brucho, naše mesto považuje za perlu

Bystrická knižnica praskala vo švíkoch! Do posledného miestečka ju zaplnili čitatelia kníh charizmatického slovenského autora Jozefa Banáša, ktorý po diskusii a autogramiáde porozprával aj o tom, čo si myslí o meste pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku Jozef Banáš na návšteve Bystrice? Pomastil nám brucho, naše mesto považuje za perlu
Zdroj: Dnes24.sk

Jozef Banáš, autor slovenských bestsellerov, ktoré lámu rekordy v predajnosti na knižnom trhu, zavítal do Banskej Bystrice. V stredu podvečer prišiel do Verejnej knižnice Mikuláša Kováča na Okružnej, kde v plnej miere zaujal mladšie i staršie publikum zasväteným rozprávaním o pozadí a spoločenských súvislostiach vzniku svojich najčítanejších diel, zameraných na spoločnosť a politiku. Atmosféra diskusie i autogramiády bola živá a nabitá pozitívnymi emóciami.

„Bystricu považujem za perlu Slovenska. Keď cestujem na východné Slovensko, napríklad aj na besedy s čitateľmi, robievam si v Bystrici prestávku – zájdem podpísať knižky, nakuknem do antikvariátov,“ povedal úspešný prozaik a ako doplnil, zvyčajne pod Urpínom nájde to, čo sa mu v Bratislave nedarí zohnať.

Pokračoval, že číta veľa. „Naposledy Inferno od Dana Browna. Čas na čítanie si musím nájsť, pretože moje knihy vypovedajú o skutočných udalostiach, a ja si musím všetky dostupné zdroje informácií najprv naštudovať,“ uviedol a doplnil, že momentálne pracuje na knihe Kód strachu. „S českým priateľom Danielom Landom pripravujeme spoločný projekt v zmysle jeho piesne Túžba je zázrak. Iba naznačím, že pointou bude sila túžby v prekonávaní prekážok,“ spomenul Banáš.

Podľa jeho vlastný slov má silnú túžbu preraziť na americký knižný trh. " Moja kniha Kód 1 zaujala tematikou amerického spisovateľa Dana Browna pri jeho nedávnej návšteve v Prahe. Sľúbil, že si prečíta anglický preklad a ak ho presvedčí, pomôže jej na ceste k americkým, či iným zahraničným čitateľom," dodal Banáš.

Text a foto: Peter Klinec a Katarína Němcová

Pod Urpín zavítal prozaik Jozef Banáš: Bystricu považuje za perlu Slovenska
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM