Jakub Forgács Tlačové správy

Jediný gastrofestival zameraný na grilovanie: Už po tretíkrát v Banskej Bystrici!

Grilliada na predošlých dvoch ročníkoch niekoľkonásobne prekročila očakávanú návštevnosť. Aj tento rok sa môžete 18. a 19. mája na Námestí Slobody tešiť na vynikajúci gurmánsky zážitok, výborné jedlá a nápoje.

Ilustračný obrázok k článku Jediný gastrofestival zameraný na grilovanie: Už po tretíkrát v Banskej Bystrici!
Zdroj: TASR

Grilované pochúťky a program pre všetkých

Vstup na podujatie je pre návštevníkov zdarma. Počas víkendovej grilovačky pod holým nebom na vás čaká príťažlivý program, množstvo súťaží a zaujímavých prezentačných show. Sobota patrí gastronómii, grilovaniu a súťažiam tak pre šéfkuchárov (hodnotených odbornou porotou) ako aj návštevníkov festivalu.

V rámci podujatia sa uskutočnia aj III. METRO Majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa, kde sa stretnú profesionálni šéfkuchári, aby si zmerali sily vo filetovaní lososa na čas. Nedeľa patrí rodinám. Tak ako minulý rok, aj teraz sa bude sláviť Deň rodiny. Pre všetky deti a ich rodičov je pripravený zaujímavý pódiový program a množstvo sprievodných atrakcií, tvorivých dielní či hier.

Za jedlo zaplatíte grillošmi

Jedlá, nápoje a ďalšie produkty v grillaréne budú nacenené v špeciálnej festivalovej mene – „grillošoch", ktoré si budete môcť zakúpiť v označených pokladniach priamo v areáli festivalu. Grilloše sa budú predávať len vo forme „grillošového balíka", ktorý obsahuje 5 kupónov (minimálne množstvo, ktoré je možné si zakúpiť) v hodnote 6 €. Kusový predaj grillošov nie je možný. Súčasťou každého „grillošového balíka" je aj hlasovací lístok, ktorým môžete odovzdať hlas Vašej najobľúbenejšej reštaurácii.

Reštaurácia s najväčším počtom hlasov bude v nedeľu vyhlásená za najobľúbenejšiu reštauráciu. Všetky hlasovacie lístky sú zlosovateľné a výhercovia vecných cien sa budú losovať každý deň. Čím viac festivalových platidiel si kúpite, tým viac hlasov môžete odovzdať a Vaša šanca na výhru je väčšia! Šampiónov Grilliady v jednotlivých kategóriách vyberá odborná porota. Návštevníci hlasujú za najobľúbenejšiu reštauráciu – odovzdaním hlasovacieho lístka do urny konkrétnej reštaurácie.

Stretnete sa s kuchármi zvučných mien

Príďte a vychutnajte si kulinárske špeciality, ktoré pre Vás pripravia šéfkuchári z najlepších reštaurácií! Čakajú na Vás nielen gastronomické pôžitky, ale aj užitočné rady a inšpirácie v podobe chutných receptov a osvedčených trikov pri grilovaní. Garantmi podujatia sú špičkoví šéfkuchári Jarda Žídek a Vojto Artz, ktorí si pre Vás pripravili zaujímavé kuchárske show.

Nenechajte si ujsť najväčšiu grilovačku pod holým nebom na Slovensku! Grilliada je ideálna príležitosť pre stretnutia s rodinou či priateľmi pri dobrom jedle, pútavom programe a v príjemnej atmosfére. Tešíme sa na Vás!

Text a foto: Grilliada

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM