Jakub Forgács Iné športy

Jedinečný zážitok pre športuchtivých. Polnočný beh Bystricou, aký len tak nezažijete

Máte radi pohyb a výzvy? V Bystrici sa môžete pridať k bežcom, ktorým neprekáža ani zima. Svoj beh odštartujú presne o polnoci.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečný zážitok pre športuchtivých. Polnočný beh Bystricou, aký len tak nezažijete
5
Galéria
Zdroj: Marathon BB Tour

V dobách dávnych civilizácií žil človek v harmónii s okolitým prostredím. Hlavným dopravným prostriedkom boli vlastné nohy a beh ako najprirodzenejšia forma pohybu. V tejto realite vyrástla mýtami opradená civilizácia Mayov. Rozsiahle územie a náročný terén boli každodennou výzvou pre bežcov zabezpečujúcich tok informácií nevyhnutný pre fungovanie spoločnosti.

„Mayovia vedeli, kedy ich kalendár začal a vypočítali, kedy skončí. A malo sa tak stať 21.12.2012. V tento deň mal nastať koniec sveta, ako ho poznáme. Lenže, nestalo sa a Marathon BB Team práve v tento deň založil tradíciu polnočného behu s názvom Bežecký armagedon. Tento rok sa bude konať už po šiestykrát,“ uvádzajú organizátori nevšedného behu.

„Na bežcov čaká krátke 4km prebehnutie v jednoliatej skupinke bez pachtenia v príjemnom konverzačnom tempe, nádherný výhľad z Kalvárie pod Urpínom a drink ako bodka za krásnym športovým rokom 2017,“ píšu o udalosti s tým, že registrovať sa netreba, stačí prísť. Štartujeme sa presne o polnoci z Námestia SNP.

Pozrite si aj foto a video z jedného z posledných Bežeckých armagedonov!

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: Bežecký armagedon
5
Galéria
Zdroj: Marathon BB Tour
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM