Marcel Páleš Kultúra

Jedinečná hudobná novinka pod Urpínom: Cyklus letných organových koncertov

Už dnes začne v Banskej Bystrici cyklus letných organových koncertov pod názvom Vivat vox organi! Budete sa môcť započúvať do diel organovej klasiky od obdobia baroka až po organové diela súčasnosti.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečná hudobná novinka pod Urpínom: Cyklus letných organových koncertov
Zdroj: TASR

Otvárací koncert letného cyklu organových koncertov sa uskutoční v stredu v Katedrále sv. Františka Xaverského o 19.00. Na organe bude hrať Daniel Knut Pernet z Českej republiky a Hana Prostredníková z Banskej Bystrice. Koncertní umelci prednesú organové diela J. S. Bacha, S. Karg-Elerta, P. E. Fletchera, ale aj skladby významného českého umelca, skladateľa a organistu Petra Ebena.

Na slávnosť sv. Jakuba v Jakube

Pre milovníkov komorného prostredia je pripravený koncert v gotickom kostole sv. Jakuba v Jakube pri Banskej Bystrici. Priatelia hudby tak na slávnosť sv. Jakuba 28. 7. o 16.00 prednesú koncert klasickej hudby. Diela organovej, gitarovej, husľovej a klavírnej klasiky budú zniesť v podaní Jozefa Siváka, Jána Sedlického, Šimona Mackova, Matúša Kucbela a ich hostí.

Aj na Hôrke v Radvani

Do programu letných organových koncertov sme zaradili už tradičný hodový koncert pri príležitosti sviatku Narodenia Panny Márie v kostole na Hôrke v Radvani. 8. september od 19.00 bude patriť Jánovi Bullovi a jeho hosťom na organovom koncerte spojenom s uzatvorením slávenia patrocínia miestneho chrámu.

Cyklus letných organových koncertov uzavrieme 24.9. v Katedrálnom chráme sv. Františka Xaverského, ktorý v tento deň bude sláviť výročie svojho posvätenia. Organový koncert Mareka Dietricha bude mať začiatok o 19.00.

Foto: ilustračné

Cyklus letných organových koncertov "Vivat vox organi!"
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM