Jakub Forgács Hokej

Jeden z najskalnejších fanúšikov baranov opísal krásne chvíle: Po postupe sme plakali od radosti

Barani mieria do finále a vpred ich ženie nielen chuť po titule, ale aj nabudený banskobystrický fanklub. Jeden z najvernejších burcovačov kotla nám porozprával pocity po úspechu baranov v semifinále s Nitrou a prezradil aj to, aké boli oslavy po historickom postupe.

Ilustračný obrázok k článku Jeden z najskalnejších fanúšikov baranov opísal krásne chvíle: Po postupe sme plakali od radosti
Zdroj: Dnes24.sk

Už v stredu vykorčuľujú banskobystrickí hokejisti na prvý finálový zápas v Košiciach. Odštartujú tak svoju historickú premiéru vo finále play off hokejovej extraligy, ktorej sa dočkali po senzačnom víťazstve s Nitrou v siedmom stretnutí semifinále pod Zoborom. Pred začiatkom finále sme sa rozprávali s jedným z najskalnejších fanúšikov baranov, ktorý opísal, ako vyzerali oslavy postupu.

Bendžo, ako prezývajú jedného z lídrov banskobystrického kotla baranov, neskrýval po postupe zo semifinále radosť. „Pocity sú neopísateľné. Raz sme už finále zažili, keď sa postúpilo do extraligy. Tá eufória bola neskutočná. V Nitre to bolo také isté. Slzy v očiach od radosti každého bystrického fanúšika,“ povedal.

Na zimáku v Nitre to bolo podľa jeho slov chaotické. „Samozrejme, spievali sme, skákali, plakali od radosti. Dokonca sme vytlieskali aj hráčov Nitry, už len preto, že to bola neskutočná séria. Aj keď všetci dobre vieme, že plačú pri každom kontakte a na všetko sa sťažujú, ale bola to neskutočná séria,“ pokračoval so slovami, že potom oslavovali pri autobusoch, kde bola odpálená aj nejaká ta pyrotechnika.

„Cestou do Banskej Bystrice sa spievalo. Na pumpe v Hronskom Beňadiku sme stretli aj našich hráčov. Poďakovali sme im a potom hor sa pred náš zimák. Samozrejme, náš bus išiel o dosť pomalšie ako ostatné dva, tak sme prišli viac – menej už krížom po funuse, ale verím, že pred zimák prišlo aj veľa ľudí z domoviny. Bol aj menší ohňostroj a potom sme sa rozliezli po baroch. Kto už ako skončil, to teda neviem, niektorí sa doteraz neozvali,“ zaspomínal si na oslavy Bendžo.

Foto: Peter Rusko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM