Jakub Forgács Kultúra

Jeden klik a neujdú vám. Na aké akcie sa Bystričania môžu tešiť tento týždeň?

Radšej raz kliknúť, ako potom banovať. To platí aj pre tento zoznam. Ide o náš výber podujatí, ktoré sa uskutočnia v Bystrici tento týždeň a ktoré radíme zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Jeden klik a neujdú vám. Na aké akcie sa Bystričania môžu tešiť tento týždeň?
29
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

VEĽKONOČNÉ NÁMESTIE

20. – 28. marca, Námestie SNP

Veľkonočné trhy nie sú jediným, na čo sa v Bystrici môžete tešiť. Na Námestí sa budú konať niekoľkodňové oslavy sviatkov jari.

BURZA DETSKÉHO OBLEČENIA, OBUVI, HRAČIEK, VÝBAVY A TEHOTENSKÉHO OBLEČENIA

20. – 23. marca, Materské centrum Mamina

Radi by ste nakúpili a pritom nesiahli hlboko do vrecka? Na bystrickom sídlisku sa bude konať špeciálna burza.

FERDO MRAVEC /Jiří Pauer/

20. marca o 17:00, Štátna opera

V baletnej rozprávke ožívajú známe postavičky z rozprávkovej knižky Ondřeje Sekory. Obľúbené dielko detskému divákovi prináša príhody sympatického mravca a jeho kamarátov z mraveniska a susednej lúky.

DIVADLO Z PASÁŽE: NEPREBUDENÝ/Í

20. marca o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Zamotaná inscenácia o snoch a (ne) pochopení na motívy slávnej poviedky Martina Kukučína v réžii Moniky Kováčovej – Neprebudení.

HUDOBNÉ LEGENDY – JEDNOZNAČNÉ A NEZABUDNUTEĽNÉ

21. marca o 16:00, ŠVK – Hudobné átrium

Queen Hungarian Rhapsody: Live in Budapest (90 min.). Koncertný dokument kráľovnej britského rocku z Magic Tour 1986 s Freddiem Mercurym v najlepšej forme. Koncert sa uskutočnil prvýkrát (žiaľ aj naposledy) za železnou oponou na Népstadione v Budapešti a je považovaný za jeden z najlepších rockových koncertov v histórií.

CRÈME DE LA CRÈME

21. marca o 17:00, Záhrada – CNK

Piaty ročník týždňa francúzskeho filmu sa koná až v 21 mestách po celom Slovensku, čo potvrdzuje jeho celoštátny charakter. Či už patríte medzi milovníkov filmu, francúzštiny, alebo len jednoducho zo zvedavosti objavujete slobodnú a náročnú kinematografiu, prídete si na svoje.

LIST ČIERNEMU SYNOVI /Irena Brežná/

21. marca o 19:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Inscenácia List čiernemu synovi vznikla adaptáciou poviedky Ireny Brežnej. Intímna výpoveď bielej matky, ktorá čaká a porodí čierne dieťa je vytvorená na základe autentických zážitkov a skúseností, v ktorých sa stretávala so strachom z cudzoty a inakosti v bielej krajine a spoznávaním kultúry afrických predkov svojho syna.

LORD OF THE STRIP WARM UP

23. marca o 20:00, Aula SZU

Skupina The Gentlemen Slovakia vznikla začiatku roka 2017. Je zložená s len TOP slovenských striptérov, ktorý sa spojili a vytvorili jedinečnú skupinu, ktorá posúva mienku striptízu u žien na vysokú pozíciu. Jej súčasťou sú majstri sveta v pánskom striptíze, čo sa určite odzrkadlí aj v tanečných choreografiach.

BILLY BARMAN A DIEVČATÁ ZO SĽUKU POTICHU

24. marca o 19:00, Záhrada CNK

Skupina Billy Barman v marci a apríli odohrá sériu ôsmich špeciálnych akustických koncertov, na ktorých vystúpi spolu s piatimi speváčkami zo SĽUK-u (Slovenský ľudový umelecký kolektív).

CESTOVATEĽSKÝ FESTIVAL CESTOU NECESTOU

25. marca o 14:00, Záhrada CNK

V Záhrade sa predstaví Slávek z Česka, ktorý prestopoval, dobrovolníčil a pobudol pol roka v 14 krajinách Afriky, na starom Land Roveri sa preveziete až do Pamíru, navštívite šamana v Nepále, ocitnete sa v komunizme menom Severná Kórea a v africkej Keni budete sadiť stromčeky, no presvedčíte sa aj o tom, že bicyklovaním sa dá aj zarábať.

RODINNÝ PRIEVAN

25. marca o 19:00, Záhrada CNK

Skvelá súčasná komédia z rodinného prostredia. Matka má vždy pravdu, aj keď ju náhodou nemá. Traja muži a tri ženy, to nikdy neveští nič dobré. Mikroskopický náhľad do života jednej rodiny, ktorá je „postihnutá“ tým najkrajším spôsobom… Čo až sa dá vydržať?

Pozrite si v priloženej galérii zábery talentovaného bystrického fotografa!

Foto: ilustračné

Dychberúce zábery bystrického fotografa. Takto ste mesto ešte nevideli
29
Galéria
Zdroj: archív Bohuša Urblíka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM