Jakub Forgács Správy

Jarné upratovanie neobišlo ani bystrické cesty. Na uliciach postupne miznú výtlky, kde sa dočkáme?

Aj vodiči v našom meste hromžia na výtlky a stav ciest. Správa o tom, že po zime majú viaceré úseky v Banskej Bystrici prejsť opravami, ich tak zaiste poteší. Bude to však stáť nemalé peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Jarné upratovanie neobišlo ani bystrické cesty. Na uliciach postupne miznú výtlky, kde sa dočkáme?
Zdroj: TASR

Podľa Operačného plánu zimnej údržby miestnych komunikácií sa k 31. marcu 2016 skončilo zimné obdobie. Vďaka priaznivému počasiu sa v priebehu posledných dvoch týždňov začali vykonávať prvé lokálne opravy miestnych komunikácií. Súbežne s úspešným štartom celomestskej upratovacej akcie Za krajšie mesto začala samospráva aj so strojným čistením hlavných ťahov ciest, chodníkov a vnútroblokov.

„Na stavebnú údržbu komunikácií bolo v mestskom rozpočte na rok 2016 vyčlenených 450 000 eur. Ďalších 270 000 eur sa použije na tento účel z finančných prostriedkov jednotlivých volebných obvodov,“ uviedla Renáta Hláčiková, vedúca Oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych si­etí.

Počas zimného obdobia boli podľa jej slov v obmedzenom rozsahu opravované lokálne poškodenia komunikácií s použitím technológie nahrievania vozovky infražiaričmi. Od polovice marca začala firma MIS upravovať cesty štandardným spôsobom teplými asfaltobetónovými zmesami. V týchto dňoch spúšťajú naplno svoju prevádzku aj výrobcovia asfaltových zmesí, čo správcovi komunikácií umožní začať s opravami väčších celkov ciest a chodníkov.

„Doposiaľ sa odstránili výtlky napr. na Moskovskej ulici, Ul. na Uhlisku, Radvanskej, Švermovej a Jilemnického ulici. Opravy sú naplánované na Bakossovej ulici vrátane vnútroblokových komunikácií, Ceste na amfiteáter, Jegorovovej ulici, Pieninskej ulici, Ul. Martina Rázusa a mnohých ďalších,“ vymenovala.

„So súvislou obnovou ciest a chodníkov počíta samospráva napr. v Lazovnej ulici smerom k Základnej škole J. Bakossa, na Ul. prof. Sáru, Haškovej ul., Zvolenskej ceste (tzv. Kúpeľná) či na Strednej ulici,“ dodala Hláčiková so slovami, že po zime sa mesto zároveň pustilo aj do dokončenia opravy chodníkov a úpravy zelene v parku pred budovou Mestského úradu na ulici Československej armády v Banskej Bystrici.

Čítajte tiež:

Veľké upratovanie pod Urpínom oslavuje jubileum: Do čistenia Bystrice sa zapojí aj vedenia mesta, tu je harmonogram!

OBRAZOM: Cesta v meste, kde si vodiči musia dať naozaj pozor. Je posiata dierami, vedie pritom až k dvom školám

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM