Jakub Forgács Iné športy

Janka Velďáková predviedla najlepší výkon na svetovom šampionáte: Finále jej ušlo iba o 10 cm

Na MS v Moskve skočila naša skokanka do diaľky tri vyrovnané výkony. Janke Velďákovej z banskobystrického klubu VŠC Dukla Banská Bystrica však 648 cm nestačilo a od finále ju delilo len 10 centimetrov. Napriek tomu zostáva v Moskve, aby mohla fandiť slovenskému tímu.

Ilustračný obrázok k článku Janka Velďáková predviedla najlepší výkon na svetovom šampionáte: Finále jej ušlo iba o 10 cm
Zdroj: Dnes24.sk

Janka začala hneď kvalitným pokusom na úrovni 648 cm. „Skákalo sa mi perfektne. Na štadióne Lužniky boli dobré podmienky, rada skáčem na monde. Prvý pokus ma potešil, ale, samozrejme, chcela som viac, lebo ten pokus som neskočila ideálne. Boli tam rezervy,“ povedala Janka pre portál veldakova.sk. V druhom pokuse skočila 643 cm. „Ten bol v podstate podobný s prvým, aj keď prvý bol dlhší. Obidva som „nenatlačila“ na dosku, ako som mala, takže z toho tiež mohol byť dlhší skok,“ pokračovala Jana.

Bojovala do konca

V treťom sa už nezlepšila, skočila 636 cm. „Tretí bol práveže najlepší, pokus bol úplne bez dosky. Čistý skok 657 cm by na finále stačil,“ priznala Velďáková. Poslednou postupujúcou bola Američanka Brittney Reese, ktorá skočila 658 cm, čo bolo len o 10 cm viac ako mala Janka. Slovenská diaľkarka skončila na konečnom 19. mieste.

„S trénerom Dubovským sme sa zhodli, že toto bolo jedno z najlepších vystúpení na vrcholnom podujatí od Osaky 2007. Mrzí ma, že nebudem vo finále, ale papierovo to aj naznačovalo, že to tak môže byť. Bojovala som do posledného pokusu. Keby som mala trochu športového šťastia, bola by som vo finále. Teraz ostávam v Moskve a budem fandiť celému slovenskému tímu,“ dodala Janka.

Zdroj: veldakova.sk

Foto: Pavol Uhrin, veldakova.sk

Janka Velďáková predviedla najlepší výkon na svetovom šampionáte: Finále jej ušl
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM