Michal Majer Hokej

Ján Sýkora: Sme barani, tak sme sa zapreli

Tridsať sekúnd stačilo Banskej Bystrici v utorok na to, aby pod Zoborom otvorila strelecký účet stretnutia. Štyridsaťsedem sekúnd v predĺžení potrebovali hokejisti z metropoly stredného Slovenska na to, aby dali bodku za inak zaujímavým zápasom. A bo

Stredoslováci nasúkali Nitre v doterajšom priebehu pomerne veľa gólov, na čo Corgoni v konečnom účtovaní vždy doplatili. V utorok sa prehnal ľadom ďalší gólový uragán a v prvej tretine padlo šesť z celkovo jedenástich strelených gólov. „Až príliš veľa na to, že sme si pred zápasom hovorili o pozornom bránení. Ťažko sa k tomu obšírnejšie vyjadrovať. Teší nás, že sme v Nitre uchmatli aspoň dva body, na dosah sme však mali tri… Domáci idú výkonnostne smerom hore, už to nie je to mužstvo zo začiatku sezóny. Snažili sme sa s nimi hrať naplno, zaskočili nás však vyrovnávajúcimi gólmi. Bolo to nepríjemné,“ vrátil sa k zápasu kapitán baranov Miroslav Hlinka.

I keď o víťazovi sa muselo rozhodnúť až v predĺžení, dva body sú pre Banskobystričanov isto cenným skalpom. „Do tabuľky určite, veď Poprad nám uniká. Máme síce zápas k dobru, no snažíme sa teraz nazbierať čo najviac bodov. Víťazstvo v Nitre je vydreté po kolektívnom výkone. Mne sa ale hokej páčil,“ vraví autor rozhodujúceho gólu Ján Sýkora, ktorý posledný moment stretnutia opísal takto: „Sme barani, tak sme sa zapreli a duel dotiahli do víťazného konca. Brankára Čiliaka poznám ešte z dvadsiatky, keď ležal na ľade, problém zakončiť ponad neho už nebol. A či to bolo nacvičené? Nič nie je samo od seba,“ smeje sa dvadsaťročný útočník.

Zdroj: hokejportal.sk

[link=http://www­.bystrica24.sk/new­s.php?extend.79576]VI­DEO zo zápasu vrátane gólu Jána Sýkoru v predĺžení.[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM