Jakub Forgács Samospráva

Ján Nosko naznačil chystané kroky na radnici: Čo chce urobiť už v prvých 100 dňoch?

Novozvolený primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko, nezávislý kandidát s podporu strán SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS a SMS, vo voľbách s prehľadom porazil ostatných 14 kandidátov. Hoci ešte nie je vo funkcii, už presne vie, čo chce urobiť za prvých 100 dní v úrade i to, ako by chcel riadiť mesto.

Ilustračný obrázok k článku Ján Nosko naznačil chystané kroky na radnici: Čo chce urobiť už v prvých 100 dňoch?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ján Nosko, ktorý už čoskoro nahradí súčasného primátora Banskej Bystrice Petra Gogolu, sa so svojim predchodcom po voľbách zatiaľ ešte nestretol, no už má jasno v tom, čo ho čaká po vymenovaní do funkcie. „Moje prvé chystané kroky vo vedení mesta budú vymenovanie najbližších spolupracovníkov a stretnutie sa so zamestnancami,“ prezradil Nosko. Ako priznal, na Mestskom úrade nastanú zmeny už od začiatku jeho primátorovania. „Áno, plánujem aj personálne zmeny, v úvode na kľúčových postoch,“ povedal.

Čo plánuje v meste?

Už teraz vie povedať, čo by chcel stihnúť urobiť za prvých sto dní vo funkcii. „Stabilizovať personálnu politiku, prijať rozpočet, nastaviť priority programu, zriadiť oddelenie zaoberajúce sa témou hľadania investorov a riešením zamestnanosti, vytvoriť tím pre spracovanie projektov na čerpanie eurofondov,“ vymenoval novozvolený primátor.

Kým však získa funkciu a pustí sa do práce, musí počkať na slávnostné zastupiteľstvo. „Jeho termín ešte nepoznám, no verím, že sa ho dozviem včas,“ priznal Nosko, ktorý ešte netuší ani to, kto zasadne do kresla viceprimátora. „Zatiaľ neviem, rozhodnem sa po osobných rokovaniach,“ povedal stroho.

Katalyzatór komunikácie

Do 31-členného banskobystrického mestského zastupiteľstva sa dostalo 17 poslancov koalície SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS a 14 nezávislých. Nový primátor chce byť, ako nezávislý kandidát, akousi spojkou medzi týmito skupinami. „Toto považujem za kľúčovú úlohu. Chcem byť katalyzátorom komunikácie a hľadania dobrých riešení pre obyvateľov Banskej Bystrice,“ povedal Nosko. „Plánujem stretnutia so všetkými politickými stranami, ktoré ma podporili, Banskobystrickou alternatívou, aj nezávislými poslancami,“ do­dal.

Ján Nosko má 53 rokov, je ženatý a má dve deti. V roku 2000 spolu s ďalšími dobrovoľníkmi založil občianske združenie PONS na pomoc deťom so zdravotným postihnutím. Do volieb bol riaditeľom Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici, v ktorej šéfoval od roku 2008.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM