Monika Obrtalová Futbal

Jakubko sa vracia do Bystrice

Slovenský futbalový útočník Martin Jakubko sa po takmer piatich rokoch vrátil do kádra corgoňligového klubu Dukla Banská Bystrica. Čoskoro 31-ročný skúsený zakončovateľ (nar. 26. februára 1980) prvýkrát trénoval s mužstvom trénera Štefana Zaťka v pon

„Myslím si, že slovo drží chlapa a ja som pri odchode z Bystrice sľúbil, že sa vrátim. Pre mňa je teraz jasné len to, že pol roka zostanem v Banskej Bystrici. Čo bude potom, to sa uvidí,“ povedal na pondelňajšom krátkom brífingu na štadióne pod Urpínom Martin Jakubko, ktorý si bude v Banskej Bystrici obliekať dres s číslom 20. „Po rozviazaní zmluvy s Dinamom Moskva som uvažoval o variantoch, ktoré prichádzajú do úvahy. S prezidentom banskobystrického klubu Geistom sme boli v kontakte. Nechcel som príliš zostávať v Rusku, resp. ak by som tam aj zostal, nechcel som odísť z Moskvy. Mal som tam viaceré ponuky, ale odmietol som ich a vybral som si túto možnosť,“ pokračoval M. Jakubko, ktorý zo súčasného kádra pozná už len niekoľko hráčov – Pančíka, Pečovského a Boroša. „Celé predchádzajúce obdobie v Dukle považujem za pozitívne, hrali sme vtedy pekný futbal, bola tu dobrá partia. Budem len rád, ak sa to zopakuje. Moje úspechy a góly spred piatich rokov však nič nezaručujú, ani to, že budem hrávať,“ dodal Martin Jakubko.

Prezident FK Dukla Tomáš Geist potvrdil, že príchod bývalého slovenského reprezentanta do kádra „vojakov“ sa zrodil veľmi rýchlo. „Aj preto ešte stále rokujeme o dĺžke jeho pôsobenia u nás. Martin je človek, ktorý patrí medzi ikony tohto klubu. Dnešným dňom plní to, čo povedal pri odchode – že sa vráti do Dukly Banská Bystrica. Želám mu v našom tíme veľa šťastia.“ Detaily kontraktu by sa mali dotiahnuť do konca aktuálneho týždňa.

Bývalý hráč Sabinova, Vranova nad Topľou, Lipian, Prešova a Banskej Bystrice nedávno predčasne ukončil pôsobenie v Diname Moskva, v Rusku bol od marca 2006 takmer päť rokov. Začal tam v Saturne Moskovská oblasť počas éry so silnou slovenskou enklávou na čele s terajším trénerom reprezentácie SR Vladimírom Weissom, do Ramenského sa potom vrátil vo februári 2010. Medzičasom hral od roku 2008 v FK Chimki a FK Moskva. V polovici augusta 2010 sa na tri roky zaviazal Dinamu Moskva. Jakubko už uzavrel svoje pôsobenie v národnom tíme SR, za ktorý absolvoval dovedna 23 stretnutí a strelil štyri góly. Debutoval 30. novembra 2004 proti Maďarsku, napokon naposledy nastúpil 28. júna 2010 v osemfinále MS proti Holanďanom (1:2), a to v 88. min.

Zdroj: SITA Foto: fkdukla.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM