Michal Majer Futbal

Jakubko opúšťa Duklu

Slovenský futbalový útočník Martin Jakubko po roku opäť opúšťa Štiavničky, keď jeho ďalšia futbalová cesta povedie späť do Ruska, kde oblečie dres Amkaru Perm. Informoval o tom vo štvrtok oficiálny klubový web Dukly.

"V Dukle som sa vždy cítil dobre a ani tento rok nebol výnimkou, aj preto mi je ľúto, že sa situácia zvrtla, ako sa zvrtla. Prvú ponuku Amkaru som odmietol, ale po druhej som sa po konzultácii s rodinou a blízkymi rozhodol, že ešte pôjdem do Ruska. Bolo to ťažké rozhodnutie a poviem pravdu, že sa mi tam už veľmi nechcelo. Som ale rád, že Dukla k tomu pristúpila tak, ako sme sa dohodli a môžem s čistým svedomím povedať, že na naše dohody nie sú potrebné žiadne zmluvy a papiere. Máme taký vzťah, že nám stačí slovo a o to som radšej, že sa to uskutočnilo tak rýchlo,“ povedal pre fkdukla.sk Jakubko, ktorý sa predbežne s klubom z úpätia Uralu dohodol na jeden a pol ročnom pôsobení.

"Skutočnosť, že Martin neodolal ponuke z klubu FC Amkar Perm, sa pochopiteľne neodráža na pohode. Bude to citeľná strata, avšak jeho férovosť, ktorú ukázal pred rokom, keď sa bezplatne vrátil na Štiavničky, mu teraz splatíme v tom, že Dukla naplní dohodu z februára 2011. Vtedy sme sa chlapsky dohodli, že pokiaľ bude mať hráč adekvátnu ponuku zo zahraničia, Dukla bude súhlasiť. Je nám to samozrejme ľúto, lebo zo slovenských trávnikov odchádza klenot, akým Martin je. Avšak vždy cítime potrebu zachovať sa férovo a v zmysle dohôd. Prajeme mu, aby sa mu v novom pôsobisku darilo,“ uviedol k Jakubkovmu odchodu generálny riaditeľ FK Dukla Tomáš Geist.

Tridsaťdvaročný bývalý reprezentant začal svoju seniorskú futbalovú kariéru v Prešove, ale najvýraznejšie úspechy zaznamenal potom v „červeno-bielom“ drese. V Dukle pôsobil od začiatku roka 2004 a do Saturnu Ramenskoje odišiel v roku 2006. Neskôr vystriedal aj dresy FK Chimki či FK Moskva, odkiaľ opäť smeroval do Saturnu. Pred návratom do Bystrice pôsobil v Diname Moskva. Po majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike v roku 2010 ukončil reprezentačnú kariéru, v rámci ktorej odohral v najcennejšom drese vyše dvadsiatky zápasov. Urastený útočník bol na jeseň najlepším strelcom Dukly a s desiatimi ligovými gólmi, ku ktorým pridal aj jeden pohárový.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM