Jaroslav Dodok Futbal

Jakub Sylvestr (24) z Banskej Bystrice: Vo svetovom futbale je o neho veľký záujem

Fantastický štart do novej sezóny má za sebou futbalista Jakub Sylvestr z Erzgebirge Aue. Nemecký druholigový tím má po úvodných dvoch kolách na konte šesť bodov a to najmä zásluhou slovenského útočníka. Čím je pre Bundesligu a fanúšikov tak zaujímavý?

Ilustračný obrázok k článku Jakub Sylvestr (24) z Banskej Bystrice: Vo svetovom futbale je o neho veľký záujem
Foto: Jaroslav Dodok

V Nemecku si ho cenia na 1.5 miliónov

Dvadsaťštyriročný rodák z Banskej Bystrice strelil všetky tri doterajšie góly Aue, dva dal v úvodnom kole na ihrisku FC Ingolstadt a jeden pridal v sobotňajšom dueli so Sandhausenom.O bý­valého hráča Bratislavského Slovana okamžite prejavilo záujem niekoľko prvoligových klubov.

Sylvestr pred začiatkom ligového ročníka podpísal zmluvu s Erzgebirge Aue. V ktorej je doložka o 1,5 miliónovom odstupnom. Sylvestr je však v súčasnom klube nadmieru spokojný, cíti že Aue je pre jeho futbalový rast ideálny klub a nechce zmeniť svoje pôsobisko.

Pôjde mladík do reprezentácie?

„Moje myšlienky patria iba Aue. Som tu spokojný, milujem hrať za tento klub a mám rád aj svojich spoluhráčov. Naďalej chcem strieľať góly za Aue.“ K možnému angažmánu talentovaného Bystrického útočníka sa vyjadril aj jeho tréner.

„Jakub si uvedomuje, že je u nás v dobrých rukách a môže stále napredovať.“ Sylvestr by mohol byť aj riešenim pre reprezentáciu, ktorá už dlhší čas hľadá útočníka ktorý by bol schopný strieľať góly pravidelne v každom zápase.

Peter Habšuda/student24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM