Rôzne

Inšpirácia pre Slovákov? Muž bonzol firmu, dostal miliónovú odmenu!

V našich končinách znie tento prípad ako utópia. Istému manažérovi sa nepozdávalo účtovníctvo firmy a tak upozornil úrady. Výsledok? Stal sa milionárom!

Ilustračný obrázok k článku Inšpirácia pre Slovákov? Muž bonzol firmu, dostal miliónovú odmenu!
Zdroj: TASR

Bývalý manažér spoločnosti Monsanto, ktorý upozornil regulačné úrady na pochybné účtovné praktiky týkajúce sa zľavového programu na prostriedok proti burine Roundup, dostane odmenu takmer 22,5 milióna USD (20,15 milióna e­ur).

Totožnosť manažéra je neznáma, jeho právnik ho identifikoval len ako bývalého finančného manažéra Monsanto.

Odmena je druhá najväčšia, ktorú SEC v histórii poskytla. Najvyššiu dostal donášač v roku 2014, išlo o sumu 30 miliónov USD.

Americká Komisia pre burzy cenných papierov (SEC) podľa agentúry AP oznámila, že peniaze dostane z pokuty 80 miliónov USD, s ktorou Monsanto súhlasil vo februári.

Februárová dohoda s úradmi vyriešila obvinenia z upravovania výsledkov hospodárenia, keďže Monsanto nesprávne uvádzal náklady na tento zľavový program. V dôsledku toho bol výkaz zisku za roky 2009, 2010 a 2011 nesprávny.

Prečítajte si: SVET O SLOVENSKU: Legendárny šprintér Bolt sa musel rozísť s frajerkou z Lučenca

Okrem pokuty spoločnosti sa dohoda dotkla aj viacerých manažérov Monsanto. Dvaja museli zaplatiť individuálne pokuty 30-tisíc USD a 55-tisíc USD, výkonný riaditeľ Hugh Grant vrátil bonusy vo výške 3,17 milióna USD a bývalý finančný riaditeľ Carl Casale vrátil 728 843 USD. Hoci úrady neodhalili osobné zlyhanie Granta a Casaleho, podľa spoločnosti pravidlá vyžadovali vrátenie bonusov.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM