Jaroslav Dodok Rôzne

Iniciatívni študneti budú hľadať nápady, ktorými by mohli zlepšiť svoje mesto

Na netradičnom podujatí Student voice 2012, ktoré sa uskutoční 6. novembra o 15:00 na Mestskom úrade, budú mať možnosť študenti vyjadriť svoj názor nielen na to, čo im v meste chýba, ale každý z nich dostane priestor aj na svoje nápady ako vrátiť do Banskej Bystrice študentský život.

Ilustračný obrázok k článku Iniciatívni študneti budú hľadať nápady, ktorými by mohli zlepšiť svoje mesto
Foto: Jaroslav Dodok

,,Na mládež sa v Banskej Bystrici dlhú dobu zabúdalo. Dnes však z prirodzeného záujmu mladých ľudí angažovať sa, môcť byť pritom, keď sa v meste menia veci, sme sa rozhodli zorganizovať podujatie Student voice 2012 ," hovorí Jaroslav Dodok, predseda Rady študentov mesta Banská Bystrica.

Ako členovia poradného orgánu mesta už pri zakladaní avizovali, jednou z priorít je zmobilizovať študentov v meste a ponúknuť im možnosť participovať nielen na podujatiach a rôznych projektoch, ale aj pri tvorbe Akčného plánu. Ten je veľmi dôležitý pre efektívnu prácu zlepšovania podmienok študujúcej mládeže v Banskej Bystrici.

Jedným z problémov študentského života v meste je aj fakt, že stredoškoláci a vysokoškoláci vzájomne nespolupracujú, ale svoje záujmy si riešia osobitne. ,,My sa pýtame, prečo sa pre dobrú myšlienku nenadchnúť a spoločne ju nezrealizovať?" dopĺňa Jaroslav Dodok.

Okrem toho už niekoľko týždňov v Banskej Bystrici študentov trápi aj téma ISIC karty v mestskej doprave. Študentská karta už neplatí ako dopravná karta, ale iba ako preukaz na zľavu. Aj toto bude súčasťou programu Student voice 2012, kde bude Rada študentov všetkých zúčastnených o súčasnom stave informovať.

,,Cieľom podujatia Student voice 2012 je ukázať mladým ľuďom, že nápady, projekty a aktivity sa dajú zrealizovať, ak sa o nich bude hovoriť verejne. Rovnako sa dajú vyriešiť aj problémy, ktoré mladých ľudí v meste trápia. Nechceme, aby nápady študentov končili len na Facebooku a pozývame preto všetkých na Student voice 2012," uzavrela Lucia Hlavatá z Rady študentov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM