Barbara Dallosová Správy

Ich skvelá práca neostala bez povšimnutia: Títo stredoslovenskí doktori bodovali v ankete TOP lekári

Lekári z nemocníc na strednom Slovensku bodovali. Odborná i široká verejnosť rozhodla a niekoľko našich doktorov sa umiestnilo na popredných priečkach v ankete TOP lekári Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Ich skvelá práca neostala bez povšimnutia: Títo stredoslovenskí doktori bodovali v ankete TOP lekári
Zdroj: TASR

Anketu už po štvrtýkrát organizovali Zdravotnícke a Hospodárske noviny. Ako uvádza portál mediweb.sk, ich cieľom bolo predstaviť tých najlepších odborníkov v Slovenskej medicíne. Nominovaných vyberali hlavní odborníci ministerstva zdravotníctva, štátne a súkromné nemocnice a čitatelia Zdravotníckych novín. Výsledkom bolo vyše sto nominovaných lekárov, z ktorých odborníci hlasovaním vybrali 33 najlepších z 11 špecializácií, ktorých predstavia v zároveň vydanej publikácii. Svoje želiezka v ohni mali v ankete i nemocnice zo stredného Slovenska.

Cievny chirurg z Bystrice na prvom mieste

Najlepšie umiestnenie z bystrických lekárov získal Július Janek, ktorý v kategórii cievna chirurgia skončil na prvom mieste. MUDr. Július Janek je cievny a transplantačný chirurg. Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F.D. Roosevelta (FNsP) v Banskej Bystrici pôsobí už viac než 20 rokov. Stál pri budovaní Oddelenia cievnej chirurgie, ktorého je od roku 2008 aj primárom. Je nepostrádateľnou súčasťou najvýznamnejšieho programu nemocnice – programu transplantácii pečene a významným členom Transplantačného centra vo FNsP F.D.Roosevelta Banská Bystrica.

Pre nemocnicu sú umiestnenia poctou

Banskobystrická nemocnica zožala v ankete i ďalšie úspechy. Zástupcov z radov odborníkov mali na popredných miestach aj kategórie traumatológia a genetika. Na druhom mieste sa umiestnil traumatológ MUDr. Radomír Gajdoš, ktorý pôsobí vo FNsP F.D. Roosevelta Banská Bystrica na Oddelení úrazovej chirurgie – traumatológie, kde je primárom. Je špecialistom na poranenia hornej končatiny s koncentráciou na zlomeniny dolného konca vretennej kosti a zápästia. Je členom niekoľkých odborných spoločností a od roku 2011 je prezidentom Slovenskej spoločnosti pre úrazovú chirurgiu.

V kategórii genetika obsadila tretie miesto Dana Kantarská, opäť z Roosveltovej nemocnice. MUDr. Dana Kantarská, MBA nastúpila na Oddelenie lekárskej genetiky FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici v roku 1993. Od roku 2003 oddelenie vedie vo funkcii primárky. S veľkým uznaním sleduje úžasný pokrok v odbore lekárskej genetiky, zaujíma sa o najnovšie diagnostické metódy, ktoré môžu pomôcť v odhaľovaní etiológie geneticky podmienených patologických stavov. V roku. 2013 bola ocenená Ďakovným listom Slovenskej spoločnosti lekárskej genetiky „ Za významný prínos k rozvoju lekárskej genetiky“.

„Hlboko si vážime prácu každého nášho lekára. Je pre nás preto potešením, že prácu našich odborníkov tak vysoko ohodnotili aj pacienti a ostatní Slovenskí odborníci vo verejnom hlasovaní,“ ocenila výsledky ankety riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková.

Prvé miesto i do Martina

Prvenstvu sa neteší len banskobystrická nemocnica. V kategórii radiačná onkológia patrí prvé miesto MUDr. Márii Kočišovej. Rodená východniarka po strednej zdravotníckej škole nastúpila na medicínu do Bratislavy, v roku 1979 nastúpila do Martinskej nemocnice. Dnes je kapacitou v oblasti radiačnej onkológie. Zástupkyňa primára Onkologického centra Univerzitnej nemocnice v Martine pomáha tisíckam pacientov s nádorovými ochoreniami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM