Jakub Forgács Správy

Hygienici si posvietia na bystrické kúpalisko: Bez kontroly nemôže spustiť kúpaciu sezónu

Letná sezóna sa blíži a mnohé kúpaliská a pláže už plánujú otvorenie. Rovnako aj to banskobystrické sa už chystá privítať prvých nadšencov letných radovánok. Aj preto sa nevyhne kontrolám hygienikov.

Ilustračný obrázok k článku Hygienici si posvietia na bystrické kúpalisko: Bez kontroly nemôže spustiť kúpaciu sezónu
Zdroj: TASR

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici upozorňuje prevádzkovateľov, že bez kontroly hygienikov nesmú spustiť kúpaciu sezónu. Banskobystrických hygienikov podľa ich slov kontaktoval zatiaľ práve iba prevádzkovateľ plážového kúpaliska v meste pod Urpínom.

Do spádovej oblasti RÚVZ Banská Bystrica patria štyri umelé kúpaliská s jedenástimi bazénmi. „Zatiaľ nás o vydanie rozhodnutia na uvedenie priestorov kúpaliska do prevádzky požiadal iba prevádzkovateľ plážového kúpaliska v Banskej Bystrici. Žiada tiež o schválenie prevádzkového poriadku počas letnej turistickej sezóny 2014 a súčasne požiadal o odbery vzoriek vody z bazénov a ich laboratórne vyšetrenie. Kontrolu pripravenosti plážového kúpaliska vykonáme na budúci týždeň po napustení bazénov,“ reagovala hovorkyňa RÚVZ v Banskej Bystrici Mária Tolnayová. Podľa jej slov ich ostatní prevádzkovatelia umelých kúpalísk zatiaľ nekontaktovali.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM