Monika Obrtalová Rôzne

HUG DAY: Študenti vytvorili rekord v objímaní!

V uliciach Banskej Bystrice dnes možno stretnúť mladých dobrovoľníkov, ktorí okoloidúcim so zámerom nezištne zlepšiť ich náladu rozdávajú objatia. Oblečené majú tričká s nápisom Give me a hug a držia tabuľky s nápisom Objatie zadarmo, prípadne Hug da

Akciu, ktorá okrem Banskej Bystrice prebieha aj vo Zvolene, Lučenci a Prešove, zorganizovali mladí ľudia inšpirovaní podobnými iniciatívami vo svete. „Veľa ľudí je v dnešnej dobe v strese, neustále sa iba ponáhľajú, rozhodli sme sa spríjemniť deň Banskobystričanom aj ostatným obyvateľom miest na Slovensku tým, že budeme rozdávať objatia, úsmevy a radosť. Nerobíme rozdiely medzi malými deťmi, dospelými, starými ľuďmi, po objatie si môže prísť každý,“ povedal jeden z organizátorov podujatia Jaroslav Dodok, študent Obchodnej akadémie v Banskej Bystrici.

Dodal, že vo všetkých štyroch mestách je do Hug day zapojených 60 až 70 študentov – darcov objatí, z toho v Banskej Bystrici vyše 20. Banskobystrickí „objímači“ majú zatiaľ dobré skúsenosti. „Ľudia sú skôr nesmelí, obzerajú si nás. Ale zatiaľ objatie nikto neodmietol,“ povedal Dodok.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM