Jakub Forgács Rôzne

Hug Day prekonal magický rekord: Pozrite, koľko objatí bolo rozdaných v uliciach Bystrice!

4. ročník celoslovenského Dňa objatí lámal rekordy vo všetkých smeroch. Zúčastnilo sa ho doteraz najviac dobrovoľníkov, zapojilo sa najviac miest a rozdalo rekordne veľa objatí. Ako dopadol Hug Day 2015 v Banskej Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku Hug Day prekonal magický rekord: Pozrite, koľko objatí bolo rozdaných v uliciach Bystrice!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako pre Bystrica 24 prezradil organizátor projektu Hug Day 2015 Jaroslav Dodok, v uliciach Banskej Bystrice rozdali vo štvrtok dobrovoľníci 3 872 obajtí. „Minulý rok to bolo 3 760 objatí, takže tento rekord sme tiež prekonali. A to vďaka škôlkarom, ktorí nás prišli vyobjímať,“ povedal.

Atrakciou dvojica maskotov

Veľkou atrakciou pre Banskobystričanov boli aj dvaja maskoti – mimoň a medveď Mišo, pri ktorých sa zastavovali desiatky škôlkarov. "Okrem toho sme zažili niekoľko krásnych dlhých rozhovorov s ľuďmi, ktorí stratili svojich príbuzných alebo prežívajú ťažké chvíle vo svojich životoch. Počas týchto stretnutí sa ľuďom pomaly dvíhali kútiky úst. Stačilo tak málo – nájsť si na nich čas, vypočuť si ich a objať ich,“ hovorí gymnazistka Miška, ktorá sa do akcie tiež zapojila.

Dobrovoľníkov bolo tento rok v Banskej Bystrici o čosi menej. Avšak o to zaujímavejšie bolo ich zloženie. „Prišli k nám objímať ľudia z celého Slovenska – z Liptovského Mikuláša, z Partizánskeho aj z Rimavskej Soboty. Zároveň sa na námestí počas Hug Day neplánovane objavili tri študentky z Banskej Štiavnice, ktoré nám deň spríjemnili spevom a hrou na ukulele,“ pokračoval Dodok, ktorý poznamenal, že atmosféra bola vďaka tomu noazaj úžasná.

„Zaujímavosťou bolo určite aj to, že sme neskončili o štvrtej poobede, ako sme plánovali, ale až o šiestej večer, pretože nás ľudia nechceli pustiť z námestia,“ dodal.

Rekord prekonaný!

Podľa prvých neoficiálnych výsledkov dosiahli organizátori Hug Day 2015 mimoriadny úspech. "Sčítali sme počet rozdaných objatí vo všetkých slovenských mestách. Finálne číslo nás prekvapilo a veľmi potešilo. Prekonali sme magickú hranicu 100 000 objatí, čím sme vytvorili nový rekord,“ prezradil Dodok.

Podľa jeho slov sa k tomuto počtu pripočítajú ešte objatia rozdané v ďalších 16 krajinách sveta, vďaka čomu bude konečné číslo poriadne vysoké. Organizátori dňa objatí však upozorňujú, že cieľom nebolo len tak bezhlavo rozdávať objatia, ale práve naopak, uvedomiť si ich hodnotu.

Hug Day 2015 je neziskové podujatie, ktoré študenti pripravovali dobrovoľne. Pre mnohých z nich to bola prvá skúsenosť s organizáciou akejkoľvek akcie. Prostredníctvom dňa objatí sa v jednotlivých mestách vytvárali aj cenné partnerstvá medzi školami, občianskymi združeniami, mládežníckymi parlamentmi a firmami. "Toto je príklad toho, ako môžeme Slovensko spájať v rôznych oblastiach a meniť ho k lepšiemu. Aj preto bude našou ambíciou posunúť Hug Day na ešte vyššiu úroveň, tak aby sa naň ľudia tešili 364 dní v roku,“ uzavrel jeho iniciátor, Jaroslav Dodok.

Pozrite si v našej fotogalérii foto z Hug Day 2015 v Banskej Bystrici!

Čítajte tiež:

Deň objatí v uliciach Bystrice: Prvé FOTO rozjasnených tvárí, dočkal sa aj primátor

Foto: Daniel Bernát

FOTO: Takto sa v uliciach Bystrice rozdáva radosť :)
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM