Monika Obrtalová Kultúra

Hudobníci z Ameriky to naplno rozbalia v opere

Na pódiu banskobystrickej Štátnej opery sa dnes večer predstavia mladí muzikanti West Virginia Youth Symphony z Charlestonu zo Západnej Virgínie v USA spolu s Komorným orchestrom banskobystrického Konzervatória Jána Levoslava Bellu. Na Orchestrálnom

„Sme veľmi radi, že tento koncert sa podarilo uskutočniť, pretože je to rukolapný dôkaz fungovania spolupráce a partnerstva medzi mestom Banská Bystrica a našim partnerským mestom Charleston,“ konštatovala hovorkyňa primátora Monika Pastuchová. Pre amerických stredoškolákov pripravili mnoho ďalších aktivít v rámci mesta.

Napríklad na dnešné predpoludnie tzv. stopovaciu hru, na Námestí SNP, ktorú si s nimi mali zahrať študenti banskobystrického Katolíckeho gymnázia. Na základe rôznych indícií ukrytých napríklad na Šikmej veži alebo vo fontáne spoznajú podľa Pastuchovej architektonické a iné skvosty Banskej Bystrice.

Pastuchová dodala, že toto spoločné podujatie pripravovali dlho a tak sú veľmi radi, že v meste pod Urpínom môžu privítať takmer 100 zástupcov z partnerského mesta, pričom viac ako polovicu tvoria mladí hudobníci, stredoškoláci. Pobyt mladých Američanov v Banskej Bystrici je súčasťou ich celoeurópskeho turné. Orchestrálny koncert pripravilo mesto spolu s Konzervatóriom Jána Levoslava Bellu. Koná sa pod záštitou primátora Banskej Bystrice Petra Gogolu.

bystrica24.sk/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM