Monika Obrtalová Futbal

Hráči Dukly začali s letnou prípravou

Futbalisti banskobystrickej Dukly začali dnes s letnou prípravou na Corgoň ligu a európsky pohár. Mužstvo vstupuje do novej sezóny približne v rovnakom zložení hráčskeho kádra, vrátane staronovej posily do útoku.

Prípravu Dukla odštartovala s takmer 30-členným kádrom, ktorý v porovnaní s jarnou časťou minulého ročníka doplnili Michal Filo, Bartolomej Gonos, Ján Vician, Matej Libič a Peter Ďurica. „Chceme nadviazať na úspech v minulom ročníku. Dúfam, že sa tentoraz dostaneme ďalej ako na tretie miesto,“ povedal obranca Dukly Martin Poljovka na adresu tretieho miesta v tabuľke Corgoň ligy. „Našim prvoradým cieľom je UEFA,“ pripojil sa k spoluhráčovým slovám záložník Viktor Pečovský, ktorého ešte stále trápi zranené koleno. //„Zatiaľ je to dobré. Dúfam, že si budem môcť poriadne zabehať už koncom júla, najneskôr začiatkom augusta.“ //

Majiteľ futbalovej Dukly Ján Kováčik ide do novej sezóny s viacerými víziami. „Bude to sezóna pravdy. Prioritou je európsky pohár a samozrejme slovenská liga. Máme rovnaký káder, posilou je pre nás aj útočník Michal Filo, takže verím, že to zvládneme,“ uisťuje sa vo svojich plánoch Kováčik. Jeho slová potvrdzuje aj nový tréner Dukly Karol Marko, ktorý úspech mužstva vidí aj v staronových hráčoch. „Nič nie je uzavreté. Z minulej sezóny je tu vytvorený dobrý základ, na ktorom sa dá stavať. Verím, že prínosom pre mužstvo bude príchod Michala Fila, ktorým sa zvýši konkurencia v útoku. Rovnako chceme vystužiť ešte dva dosť vyťažované posty, keďže nás čaká na začiatku nahustený program,“ hovorí. Súťažnú časť novej sezóny odštartuje Dukla zápasmi v druhom predkole Pohára UEFA už v polovici júla.

moo

Dukla trening
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM