Jakub Forgács Šport

Horúco bolo Hrašnovej aj oštepárom: Môže za to počasie a hon za limitmi na majstrovstvá

Športovci banskobystrického Vojenského športového centra Dukla sa poriadne zapotili. Pozrite, ako sa im darilo pri získavaní limitov na majstrovstvá Európy.

Ilustračný obrázok k článku Horúco bolo Hrašnovej aj oštepárom: Môže za to počasie a hon za limitmi na majstrovstvá
Zdroj: TASR

Druhé kolo atletickej ligy, zároveň aj Kritéria SNP, sa nieslo v sobotu na banskobystrických Štiavničkách v znamení limitov na ME. Na Štiavničkách bolo horúco, niekomu nevyhovovalo, no pri najkvalitnejších výkonoch si ho atléti skôr pochvaľovali. Veľké uznanie si zaslúžila kladivárka Martina Hrašnová. V novom kruhu si zapísala pozoruhodnú sériu 71,18 – 72,22 – x – 73,13 – 70,37 – 72,03, keď najviac so sezónnym maximom dosiahla v 4. sérii 73,13. Oštepári sa v sezóne činia, k Patrikovi Žeňúchovi pribudol s limitom na ME Martin Benák a trénerovi Jozefovi Hanušovskému pribudli príjemné starosti.

„Som veľmi rád, po dlhom čase, zraneniach a trápení som sa vrátil späť,“ radoval sa Martin Benák. „A verím, že mi to zaletí aj ďalej. Rezervy nachádzam, treba mi len poriadne trafiť pokus a padne aj osemdesiatka. Pomáha mi súperenie s Patrikom Žeňúchom, počasie bolo dusné, po troch pokusoch sme všetci cítili únavu, chvalabohu aspoň nepršalo. Po druhej sérii mi padol kameň zo srdca, aj keď som tušil, že na limit mám. Treba mi ešte popracovať na technike,“ povedal a ako doplnil, v nej za Patrikom najviac zaostáva, tam sa nachádza jeho slabosť.

Martina Hrašnová si s kladivom schuti zahádzala a v prestávkach sa stihla venovať aj dcérke Rebeke. „Chcela som nad 70, no forma mi dovolila hodiť aj viac, aj keď to boli malé preteky bez konkurencie. Pod 70 som nehodila, bola som uvoľnená, bez žiadneho stresu. V technike som pokročila, väčšinu pokusov už hádžem na štyri obrátky. A či som sa vrátila do čias minulej slávy, uvidíme na konci sezóny, forma však rastie a trúfam si na veľa,“ uviedla.

Výsledky

  • ženy 1 500 m: 1. Klocová (UK Bratislava) 4:24,71, 2. Fašungová (Dukla B. Bystrica) 4:31,60, 3. Vitková (MKŠS- A Kysucké N. Mesto) 4:31,79, 4. Berešová (Dukla B. Bystrica) 4:32,90
  • kladivo: 1. Hrašnová (Dukla B. Bystrica) 73,13, 2. K. Čaklošová (Spartak Dubnica) 47,29
  • muži výška (vložená disciplína): 1. Beer (TU Košice) 226, 2. Bubeník (Stavbár Nitra) 218, 3. Kalafus (UK Bratislava) 215
  • oštep: 1. Benák 79,17, 2. Žeňúch (obaja Dukla B. Bystrica) 77,08

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM