Jakub Forgács Rôzne

Horúci drink v jesennom počasí určite poteší: Aj takéto zaujímavé nápoje ponúkajú v bystrických podnikoch!

Počas jesenných dní horúci nápoj padne vhod. Množstvo ľudí obľubuje si so svojimi známymi posedieť pri kávičke. Bystričania si však môžu v meste vychutnávať i viaceré nevšednejšie horúce drinky. Pozrite, ktoré z nich zaujali nás.

Ilustračný obrázok k článku Horúci drink v jesennom počasí určite poteší: Aj takéto zaujímavé nápoje ponúkajú v bystrických podnikoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Jeseň. Učaruje všakovakými farbami, ale prináša so sebou i čoraz viac daždivých dní a čoraz viac naozaj chladných dní a nocí. Do mesta sa ale dá vyraziť aj tak. Kým v lete sedeli Bystričania na terasách pri ľadových drinkoch, teraz sa môžu zohrievať pri horúcich nápojoch. Ktoré zaujali nás?

Zimná rozprávka

V ponuke známej bystrickej kaviarne Záhrada – Centrum nezávsilej kultúry už niekoľko dní ponúkajú novinku, špeciálne varené vínko. O čo ide? Špecialitkou kaviarne je varené víno, ktoré sa pripravuje s čajom. Skaramelizuje sa trstinový cukor, pridá čajová zmes jabĺčko, škorica, vlašský orech a spolu sa to zohreje. Nechá sa minútku luhovať a tento zaujímavý drink v tomto podniku podávajú s čerstvím jabĺčkom a škoricovým keksíkom.

Tatranská bomba

Teplý nápoj z rôznych druhov Tatranského čaju 52% sa v kaviarni Kakatka Café pripravuje na viacero spôsobov. Človek si môže vybrať z niekoľkých variánt podľa chuti. Buď s horúcou vodou, citrónom a cukrom, alebo s rôznymi džúsmi podľa výberu, s ovocným čajom alebo vareným vínom.

Winter „B“

Caffe, Beer and Wine Bar U Kemov ponúka horúci nápoj s tajomným názvom Winter „B“. Ako sa pripravuje? Do džezvy nalejú 0,04l 100 % ríbezľovej šťavy, 0,02l zázvorového sirupu, 0,04l Becherovky a dolejú 0,08l vody. Pomocou trisky zahrejú skoro na bod varu, nápoj sa premieša a podáva v pohári z hrubého skla s mätou a sušeným jablkom.

Herbal Miracle

Ak by ste sa chceli počas jesenných dní či večerov zahriať netradičným punčom, môžete si v podniku Piano cocktails & music objednať nápoj Herbal Miracle. Hlavnou bázou tohto punču je Becherovka (30 ml) spojená s Martini Bianco (20 ml) a likérom Grand Marnier (pomarančový likér na báze brandy – 20 ml), ktorý dodá drinku jemnosť. Čerstvá pomarančová šťava (20 ml) spojí všetky chute dokopy a badián (4 ks) obohatí drink jemným korenistým nádychom. Všetko sa zohreje pod tryskou a hotový je horúci punč do chladného počasia.

Say Hello Grandma

V Leroy Bar & Café sa snažili vytvoriť známe chute, ktoré pozná každý človek zo svojej mladosti. Stačí, keď si zavriete oči a ovoniate nápoj Say Hello Grandma. V tom momente sa vaša myseľ premiestni priamo k vianočnému stromčeku vašej starej mamy. A z čoho sa tento nápoj skladá? Jablkovú chuť cideru prekrásne dopĺňa taliansky orieškový likér Frangelico a celé to zaobaľuje domáci škoricový sirup. Všetky ingrediencie sa zmiešajú a pomaly zohrievajú na 70 °C. Servírujú sa v hrnčeku s uškom a dozdobujú vianočnou oplátkou poliatou lesným medom.

Pozrite si FOTO všetkých nápojov v galérii!

Tipy na zaujímavé hot drinky v Bystrici: Nápoje, ktoré vás v jeseni zahrejú :)
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM