Katarína Oravská Krimi

V reštaurácii došlo k výbuchu: Zasahovať musel aj vrtuľník!

Hasiči, záchranári aj policajti v pohotovosti. V reštaurácii došlo ráno k nešťastiu. Dvojicu zranených museli prevážať do nemocnice vrtuľníky.

Ilustračný obrázok k článku V reštaurácii došlo k výbuchu: Zasahovať musel aj vrtuľník!
Zdroj: TASR

Dnes krátko po ôsmej hodine ráno bol na tiesňovú linku ohlásený výbuch v reštaurácií v obci Čierny Balog. Pre náš portál to potvrdil banskobystrický krajský hovorca hasičov Erik Piater.

„Na miesto udalosti boli vyslaní traja hasiči z Hasičskej stanice v Brezne, ktorí po príchode na miesto udalosti zistili, že v reštaurácii došlo k výbuchu bez následného požiaru a na mieste sa nachádzala posádka zdravotnej záchrannej služby, ktorá ošetrovala jednu zranenú osobu a ďalšiu zranenú osobu ošetrili príslušníci HaZZ. Na mieste udalosti zasahoval aj vrtuľník zdravotnej záchrannej služby,“ priblížil Piater. Miesto udalosti bolo následne odovzdané polícii.

„K výbuchu došlo za doposiaľ presne nezistených okolností. V budove reštaurácie sa v tom čase podľa doterajších informácii nachádzali dve osoby. Ide o 32-ročnú ženu, ktorá je pracovníčkou reštaurácie a tiež 66-ročného muža,“ povedala hovorkyňa z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Ako povedala Zuzana Turočeková z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE, po prílete vrtuľníka z Banskej Bystrice prevzala jeho posádka do starostlivosti ženu, ktorá mala popáleniny na približne 30 % povrchu tela. „Po ošetrení a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu previezli pacientku vrtuľníkom do popáleninového centra Košice – Šaca. Druhého pacienta previezli pozemní záchranári do nemocnice v Brezne, kde ho prevzala ďalšia posádka vrtuľníka privolaná z Popradu,“ doplnila Turočeková. Let popradského vrtuľníka s pacientom na palube smeroval tiež do nemocnice Košice – Šaca.

„V súvislosti s výbuchom už bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia,“ uviedla Vašková. Výbuchom spôsobená škoda bola vyčíslená na približne 100-tisíc eur. Podľa predbežných informácii malo dôjsť aj k vážnemu narušeniu statiky budovy. „Všetky bližšie okolnosti, ako aj presná príčina vzniku výbuchu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého skúmania,“ dodala Vašková.

Foto: ilustračné

V reštaurácii došlo k výbuchu
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM