Monika Obrtalová Iné športy

Horák i J. Velďáková s titulmi

Výškar Peter Horák si v nedeľu na halových majstrovstvách Slovenska vybojoval výkonom 221 cm titul, no nesplnil svoj hlavný cieľ - zdolať limit na marcový svetový šampionát v Istanbule (9.-11. marca).

Pretekárovi VŠC Dukla B. Bystrica chýbalo osem centimetrov a keďže uzávierka nominácie na HMS je v pondelok, ďalšiu šancu už nedostane. Druhé miesto obsadil pretekár AK Nové Zámky Matúš Bubeník výkonom 218 cm a tretí skončil Ladislav Bašo zo Spartaka Považská Bystrica (210).

V boji o účasť na halových MS nepochodila ani diaľkarka Jana Velďáková, keď síce suverénne zvíťazila výkonom 632 cm, no za limitom zaostala o ďalších 33 cm. Pretekárka VŠC Dukla B. Bystrica vyhrala až vďaka poslednému pokusu, keď predtým dosiahla 544 a 602 cm a tri pokusy mala neplatné. Striebornú medailu získala jej sestra Dana (609) a bronz pripadol Miriam Karperovej z AŠK Slávia Trnava (584).

V diaľke mužov triumfoval Jaroslav Dobrovodský, ktorý v poslednom šiestom pokuse dosiahol 758 cm, no ani on sa nepriblížil k limitu na svetový šampionát (815). Druhý skončil Marek Sivý výkonom 716 cm a bronzovú priečku obsadil Tomáš Veszelka (701). Istotu istanbulského štartu tak majú len dvaja, s voľnou kartou trojskokanka Dana Velďáková a výškar Michal Kabelka, ktorý na Europa SC High Jump v Banskej Bystrici senzačne pokoril 231 cm.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM