Jakub Forgács Rôzne

Hokejisti, speváčka aj pracovník Google... TIETO známe mená drali lavice na GASku v Bystrici!

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, či ste náhodou nechodili na niektorú banskobystrickú školu, tak ako známe osobnosti? Napríklad na Gymnáziu Andreja Sládkoviča drali lavice speváčka Jana Kirschner či hokejista Michal Handzuš. To však nie je všetko...

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti, speváčka aj pracovník Google... TIETO známe mená drali lavice na GASku v Bystrici!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: TASR

Gymnázium Andreja Sládkoviča je známou banskobystrickou strednou školou. Z jeho lavíc vyšli žiaci, ktorí našli uplatnenie po celom svete. Túto školu navštevovala v rokoch 1973 – 1977 napríklad aj rektorka Univerzity Mateja Bela Beáta Kosová či už spomínaný hokejista, center baranov, Michal Handzuš. Bývalá žiačka a známa speváčka Jana Kirschner si tu odkrútila iba štvrtý ročník v rokoch 1996 – 1997.

Okrem nich študovali na tomto gymnáziu aj významný slovenský medzinárodný právnik a diplomat Peter Tomka a v rokoch 1973 – 1977 i slovenský režisér, herec, spevák (tenor), pedagóg a scenárista Igor Šimeg. Do jeho lavíc však v rokoch 1974 – 1978 zasadal tiež slovenský operný spevák Ivan Ožvát a od 1992 do 1996 i reportérka televízneho spravodajstva Katarína Kováčiková.

Jedným z najmladších úspešných absolventov GAS-ka, študujúcich na tejto škole v rokoch 2003 – 2007, je Martin Uram, ktorý pracuje v spravodajstve verejnoprávneho Slovenského rozhlasu. Túto školu tiež vychodil hokejový brankár, aktuálne pôsobiaci v St. John’s IceCaps v AHL, Peter Budaj. Darí sa aj mladému Izidorovi Matušovovi. Ten navštevoval triedu s rozšíreným vyučovaním informatiky v rokoch 2004 – 2008 a svoje uplatnenie našiel vo svetoznámej spoločnosti Google, ktorá patrí medzi najvyhľadávanejších zamestnávateľov.

Na Gymnáziu Andreja Sládkoviča študuje v školskom roku 2014/15 487 š­tudentov v 19 triedach. Profesorský zbor tvorí 42 stredoškolských učiteľov na čele s riaditeľkou Ivetou Šanderovou, o ktorej vtipnej facebookovej reakcii na priznanie študenta ste sa mohli dočítať už aj na našom portáli.

Čítajte tiež:

Na bystrickom gymnáziu drali lavice známe mená: Študovali na ňom Sklenaříková aj vývojár Facebooku

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM