Jakub Forgács Krimi

Hneď viacero policajtov v akcii na R1 v Bystrici: Čo sa ráno dialo na známej rýchlostnej ceste?

Muži zákona boli na nohách. Na banskobystrickej R1-tke boli totiž v akcii už v skorých ranných hodinách. Polícia informovala, čo sa na známej rýchlostnej ceste dialo.

Ilustračný obrázok k článku Hneď viacero policajtov v akcii na R1 v Bystrici: Čo sa ráno dialo na známej rýchlostnej ceste?
Zdroj: TASR

Ak ste v stredu ráno prechádzali po R 1, mohli ste aj vy naraziť na mužov zákona. Policajti sa totiž na známej rýchlostnej ceste v Banskej Bystrici rozhodli zrealizovať osobitnú kontrolu.

„Osobitnú kontrolu vykonali v stredu v čase od 5:00 do 8:00 dopravní policajti z diaľničnej polície a z krajského dopravného inšpektorátu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Tá dodala, že kontrola bola vykonaná za účelom stabilizácie vývoja dopravnej nehodovosti a jej následkov, najmä na životoch a zdraví.

Dopravní policajti sa zamerali najmä na kontrolu zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla a na dodržiavanie základných povinností vodiča.

„Akcie sa zúčastnili desiati policajti a v priebehu troch hodín zistili okrem priestupkov, ktoré boli vybavené v blokovom konaní aj dva alkoholy nad 1 promile. Krátko po 6:00 vodičovi (46) pri dychovej skúške namerali 0,65 miligramu alkoholu, čo je 1,35 promile. A krátko po 7:00 vodičovi (39) namerali 0,89 miligramu alkoholu, čo je 1,85 promile,“ pokračovala Faltániová.

„Obidvom vodičom bola obmedzená osobná sloboda, po vykonaní procesných úkonov a vznesení obvinenia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, budú umiestnení do policajnej cely a bude spracovaný podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní,“ dodala hovorkyňa so slovami, že za tento prečin hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Čítajte tiež:

V bystrickej herni došlo k lúpežnému prepadu: Kamerové zábery, na ktorých sú zachytení podozriví muži!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM