Ivana Kováčiková Kultúra

Hľadáte si program na voľné dni? Vďaka šikovnému ťaháku sa v Bystrici nudiť nebudete

Víkend klope na dvere a mnohí Bystričania premýšľajú, ako ho budú tráviť. Vyberať je z čoho, stačí nahliadnuť do prehľadu 10 akcií počas voľných dní v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte si program na voľné dni? Vďaka šikovnému ťaháku sa v Bystrici nudiť nebudete
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

SLOVENSKÝ POHÁR SILNÝCH MUŽOV

17.6.2016 o 16:30, Námestie SNP

Na námestí SNP v Bystrici sa stretnú najsilnejší muži Slovenska, aby bojovali o body do hodnotenia Slovenského pohára silných mužov. V treťom kole sa stretnú pretekári Slovenska a zmerajú si sily v náročných disciplínach. Uvidíte silákov ako Griglák, Rákoci, Šuľan či nové tváre, ktoré bojujú o postup medzi profi tím Slovenska.

NOC HUDBY

17.6. 2016 o 9:00, Štátna vedecká knižnica – Hudobné átrium a LHM

Séria hudobných podujatí sa uskutoční v rámci piateho ročníka celoslovenského projektu Noc hudby. Organizátori pripravili voľný vstup do expozície Ľudové hudobné nástroje na Slovensku. Počas Dňa otvorených dverí Hudobného átria sa návštevníci môžu zapojiť sa do predaja, výmeny, darovania hudobných dokumentov a muzicírovania na zelenom nádvorí.

V. SIGAREV – VĹČIK

17.6.2016 o 18:30, Divadelná sála FDU AU, Horná 95

Absolventské predstavenie študentov tretieho ročníka. herectva. Réžia: Ľuboslav Majera, asistentka réžie: Alžbeta Vakulová. Predstavenie je vhodné pre osoby staršie ako 15. rokov.

DEŇ HASIČOV 2016

18.6. 2016 o 9:00 , Europa SC – Na Troskách 25

Medzinárodná súťaž profesionálnyh a dobrovoľných hasičov. Súťaž sa uskutoční v celom objekte obchodného centra. Hasiči zmerajú svoje sily v štyroch hlavných disciplínach – hadice, prekážková dráha, veža a schody. Pre všetkých návštevníkov je pripravený bohatý sprievodný program i súťaže pre malých dobrovoľníkov.

ORSZÁGH CUP

18.6. – 19.6.2016 o 7:00, Zimný štadión a Aréna Barani

Medzinárodný turnaj v hokejbale, ktorý nesie meno hokejového majstra sveta a trénera HC '05 iClinic Banská Bystrica, Vladimíra Országha. V turnaji zabojuje 32 tímov z celého Slovenska. Hrať sa bude nielen na Zimnom štadióne, ale aj v Aréne Barani.

DEŇ SÁSOVEJ – RUDLOVEJ

18.6. o 10:00, parkovisko na Rudohorskej ulici

„Urobiť si jeden deň zábavy“. Podujatie začína už doobeda: rôznymi hrami a vystúpeniami pre deti. Budú pripravené aj skákacie hrady, tvorivé dielničky, maľovanie na tvár, rôzne hry, sokoliarmi, maľovanie GRAFITY na tabule. Na záver celého dňa bude FIRESHOW.

RESPEKTÍVE

18.6.2016 o 17:00, Nám. SNP 16, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Autorská, divadelná a pohybová inscenácia Respektíve. Predstaví sa komunitné divadlo nepočujúcich Tiché Iskry.
…nikoho takého som nestretol! Na všetko som bol v živote sám!… Respektíve, raz som niekoho stretol… Snáď? Bol to niekto… taký zvláštny, priam záhadný…

VIDEO OLDIES RUDA TUČEKA

18.6.2016, Ministri od fun Banská Bystrica

Počas večera bude súťaž o najlepšie retro oblečenie. 1.cena: 300€, 2.cena: 100€, 3.cena: 50€. Hudobne sa predstaví DJs RUDO TUČEK a jeho hosť. Príďte sa zabaviť v štýle oldies.

MEDZINÁRODNÝ DEŇ JOGY

19.6.2016 o 9:00, Park pod pamätníkom SNP

Celý svet oslavuje Medzinárodný deň jogy. Príďte si zacvičiť do parku jogu, ásany, pránajámu, Pozdrav slnku, Khatupranám, jogu pre zdravý chrbát, jogu pre zdravé kĺby, jogu proti stresu, jogu pre deti. Jednotlivé bloky cvičení budú viesť skúsení cvičitelia, prineste si so sebou vlastnú karimatku.

DRAMATICKÝ MLADÝ. MLADÁ. MLADÉ.

19.6. 2016 o 16:00, Bábkové divadlo na Rázcestí, Skuteckého 14

Záverečná prezentácia prác účastníkov a účastníčok DramaKlubu a Kreatívneho písania. Pod vedením Ivety Škripkovej a Márie Šamajovej.

Čítajte tiež:

SERIÁL: Bystrickí poslanci v detstve. Spoznáte blonďáčika s motýlikom na fotke?

Bystrica mala kedysi kuriózny spolok. Driemajúci zďaleka neholdovali iba spánku

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM