Jakub Forgács Hokej

Historický hokejový úspech baranov: Primátor zažíval infarktové stavy, hovorí o celomestskom ošiali

Banskobystrickí hokejisti sa z ľadu presunuli na radnicu. Privítal ich tam sám primátor mesta Ján Nosko. Pozrite, ako zhodnotil ich výkony v historicky najúspešnejšej sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Historický hokejový úspech baranov: Primátor zažíval infarktové stavy, hovorí o celomestskom ošiali
Zdroj: TASR

Hoci na tvárach niektorých hokejistov banskobystrického klubu HC'05 sa ešte v pondelok zračilo sklamanie z prehry s Košicami v boji o extraligový titul, primátor Banskej Bystrice Ján Nosko i prezident klubu HC'05 Juraj Koval zisk strieborných medailí považujú za obrovský a historický úspech mesta pod Urpínom. Ako počas prijatia „baranov“ na radnici uviedol Nosko, verí, že do budúceho ročníka nastúpia opäť s takým srdcom, ako hrali počas tejto sezóny, a budú úspešní.

„Aj keď chlapci sú sklamaní, myslím si, že sú to veci, ktoré sa časom rozležia v hlave. Vyvolali celomestský hokejový ošiaľ, ktorý zachytil deti, dospelých i seniorov, všetci fandili. Napriek problémom v úvode sezóny, celý tím dokázal, že má obrovské srdce. Pre nás sú aj tak zlatí,“ reagoval Nosko. „Niektorí chlapci už cestujú na dovolenky a idú zaslúžene oddychovať, preto som rád, že sme stihli urobiť prijatie na radnici a mohol som sa im za všetkých Banskobystričanov poďakovať,“ dodal. Banskobystrickému hokeju verejne prisľúbil podporu zo strany mesta.

Ako tiež priznal, je fanúšikom „baranov“ celým srdcom a aj on zažíval infarktové stavy, keď sledoval posledné sekundy rozhodujúceho zápasu proti Košiciam na banskobystrickom štadióne.

„Túto sezónu sme sa potýkali s viacerými udalosťami, ktoré mohli ovplyvniť výsledok sezóny negatívnym spôsobom. Začínali sme hrať na štadióne v Brezne, potom prišla tragická udalosť okolo Mira Hlinku, problémy okolo "životosprávy“ zahraničných hráčov, ktorých sme v januári museli uvoľniť, čo nám tiež spôsobilo veľké problémy. Napriek tomu sa chlapci zomkli a vybojovali strieborné medaily. Každý z nás to musí považovať za úspech,„ zhrnul prezident klubu HC'05 Juraj Koval. Myslí si, že v závere už rozhodovali iba detaily a "vyhral ten šťastnejší a aj lepší“.

Pre baranov nebolo stretnutie s primátorom poslednou akciou v tento deň. Poobede sa presunuli pred banskobystrický zimný štadión, kde ich čakala autogramiáda s fanúšikmi, ktorí stáli v radoch na podpisy svojich obľúbencov. Pozrite, ako to tam vyzeralo!

Čítajte tiež:

Bystrický hráč si zaslúži veľký palec hore: Stal sa najlepším kanonierom hokejovej sezóny!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM