Tlačové správy

Herlitz a portály rodinka.sk a dnes24.sk pripravili do školy 50 detí

Spoločnosť Herlitz Slovakia, s. r. o., portály rodinka.sk a dnes24.sk i nezisková organizácia Ľudia ľuďom sa rozhodli pomôcť desiatkam školopovinných detí z rodín v núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Herlitz a portály rodinka.sk a dnes24.sk  pripravili do školy 50 detí
18
Galéria

Poriadna školská taška, ktorá vezme záťaž z ramien dieťaťa predstavuje často záťaž pre rodinný rozpočet. Kým sa dieťa dostane do školy a začne riešiť rovnice, jeho rodičia musia najprv vyriešiť školskú tašku, peračník, ceruzky, zošity, dosky, vrecká na telesnú… Zoznam pokračuje zdanlivo donekonečna. A náklady, ktoré si mnohí nemôžu dovoliť, rastú.

Tašky pre deti

Vzdelanie detí je pri tom to, čo urobí našu budúcnosť farebným a príjemným miestom. Práve preto sa spoločnosť Herlitz Slovakia, s. r. o. predávajúca školské a kancelárske potreby, portály rodinka.sk a dnes24.sk i nezisková organizácia Ľudia ľuďom rozhodli pomôcť. Po celom Slovensku rozdávali desiatkam školopovinných detí z rodín v núdzi školské tašky naplnené všetkými dôležitými školskými potrebami. Do projektu sa zapojil aj exprimátor mesta Prešov a známy slovenský advokát Pavel Hagyari, ktorý odovzdal školské tašky v krízovom centre Dorka v Prešove a azylovom dome pre týrané matky s deťmi.

Na to, aby rodina dostala kompletné balenie školských pomôcok so školskou taškou, stačilo požiadať a podeliť sa s nami o príbeh. Niektoré z nich vyberáme:

„Dobrý deň. Volám sa Danka a mám 4 deti, škola nás vždy vyjde veľa peňazí a teraz by som rada dopriala školskú tašku mojej dcérke Dominike, ktorá ide do štvrtej triedy ZŠ, má zdravotné problémy. Veľmi by sa potešila a hlavne bolo by to pre jej zdravie. Bohužiaľ si novú a kvalitnú tašku nemôžem dovoliť. Veľa nás vyjde liečba a rehabilitácie, nakoľko aj ostatné moje deti musia rehabilitovať,“ napísala nám Danka B..

„Dobrý deň, som mama jedného školáka a predškoláka, ktorých vychovávam už 5 rokov bez manžela, ktorý zahynul pri autonehode, dva dni po narodení najmladšieho syna. Odvtedy sa snažím aby chlapcom nič nechýbalo, aj keď to nie je jednoduché. Starší Patrik má 15 rokov a nastupuje tento rok na Strednú školu technickú, aj keď sa učí na samé jednotky a z výberovej triedy bol prijatý aj na gymnázium, ale z finančných dôvodov sa sám rozhodol radšej pre technickú školu. Školskú tašku má už 5 rokov, takže nová by ho určite potešila, aj ked on si nič nepýta, lebo pozná našu finančnú situáciu. Mladší Samuel nastupuje do predškolskej triedy v škôlke, takže o rok nastúpi do školy, takže by sme to mali s jeho nástupom jednoduchšie, ak by mal možnosť od vás dostať školskú tašku. Novým veciam sa vždy veľmi teší, hoci má aj zdravotné problémy, ľahkú formu autizmu a Tourettov syndróm. Mám aj staršieho 19 ročného syna Dominika, ktorý tohto roku zmaturoval na gymnáziu, takže už nie je školákom, ale žiaľ na vysoké školy ho neprijali, preto aspoň sa snaží brigádovať. Školské tašky by chlapcov určite potešili a uľahčili im nástup do školy,“ napísala nám Vladimíra F.

Do školy

Dokonca ani nebolo podmienkou, aby o pomoc požiadal niekto z rodiny. Zapájali sa aj ľudia, ktorí vedeli o osudom skúšaných rodinách, kde sa deti chystajú nastúpiť do školy. Niekedy stačila naozaj jedna jediná veta:

„Naša pani upratovačka sa už niekoľko rokov stará o svoje vnúčatá – vnuk ide do I. Ročníku ZŠ a vnučka do 9. ročníku ZŠ. Žijú z výplaty starej matky, dcéra na deti neplatí a ešte zdedila niekoľko úverov, ktoré musí splácať. Ak môžete pomôžte im, budú veľmi šťastní,“ napísala Jana T..

„Katka je už 4 roky vdova so šiestimi deťmi. Najmenšia, Anička, pôjde do školy. Určite by ju potešilo, keby mohla mať novú krásnu a kvalitnú školskú výbavu od Herlitz,“ napísala nám Alžbeta J..

Školský rok sa začal a aj vďaka tomuto projektu si môžu detičky nasadiť batohy, ktoré sú nielen krásne, ale aj ergonomicky tvarované a tiež písať si novými perami. Veríme, že príbehy, ktoré budú písať budú šťastné. A jedného dňa možno aj oni napíšu vetu, ktorá pomôže niekomu inému.

Herlitz a portály rodinka.sk a dnes24.sk pripravili do školy 50 detí
18
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM