Jakub Forgács Správy

Hasiči v kraji mali plné ruky práce: Vietor vyvracal stromy a poškodil strechy domov

AKTUALIZOVANÉ. Predpovede meteorológov sa potvrdili! Vetrisko v Banskobystrickom kraji páchal škody. Hasiči museli zasahovať aj pri stromoch, ktoré spadli na autá.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči v kraji mali plné ruky práce: Vietor vyvracal stromy a poškodil strechy domov
Zdroj: Webnoviny.sk

Silný vietor počas štvrtka bičoval celý Banskobystrický kraj. Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Erik Piater, hasiči vykonali od 6:00 do 20:00 v Banskobystrickom kraji celkovo 110 výjazdov. „Prevažne sa jednalo o odstraňovanie popadaných stromov a technickú pomoc pri poškodení či odtrhnutí striech na objektoch,“ doplnil.

„Najviac výjazdov bolo v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Revúca, Poltár a Rimavská Sobota,“ povedal Piater. Silný nárazový vietor lámal stromy a vyvracal ich. Dva staršie stromy dopadli aj na strechu áut v Banskej Bystrici na Hronskom predmestí.

Najväčšie problémy boli medzi Breznom a Tisovcom, v sedle Zbojská, kde uviazli autá, autobus a aj hasiči. Pre popadané stromy bola Zbojská neprejazdná, vozidlá sa odtiaľ nemohli dostať. Na mieste zasahovali hasiči z Banskej Bystrice, Brezna, Revúcej a Hnúšte.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM