Michal Majer Rôzne

Haring chce rozdeliť zodpovednosť medzi pravicu a ľavicu

S heslom „Nie som modrý ani červený, ale schopný“ ide do nadchádzajúcich komunálnych volieb jeden z ôsmich kandidátov na post primátora Banskej Bystrice Zdenko Haring. Vo svojej predvolebnej kampani sa bude zameriavať najmä na školstvo, zlepšenie por

„Som rozhodnutý kandidovať, ale v prípade, že sa objaví niekto silnejší, budem ho podporovať. Ten niekto však musí spĺňať viacero podmienok, aby som sa kvôli nemu vzdal kandidatúry. Okrem manažérskych schopností budem vyžadovať aj skúsenosti zo samosprávy, určité právnické a ekonomické povedomie,“ vyjadril sa na dnešnej tlačovej konferencii Zdenko Haring. Ako sám povedal, pred štyrmi rokmi ho presvedčili, že terajší primátor je tým najvhodnejším kandidátom, no opak bol pravdou: „Z rečí zostalo len vzduchoprázdno, aj preto idem kandidovať. Vedú ma k tomu, samozrejme, aj dlhoročné skúsenosti s prácou v komunálnej politike a dôverne poznám fungovanie mesta z pohľadu hlavného kontrolóra,“ vysvetlil svoje dôvody, prečo sa uchádza o kreslo primátora.

Svoju predvolebnú kampaň postaví najmä na štyroch základných bodoch. Okrem opravy bystrických škôl a škôlok sa chce zamerať na zlepšenie poriadku v meste tým, že do jeho realizácie zapojí predsedov a členov spoločenstiev vlastníkov bytov. Okrem toho chce takisto zlepšiť systém využívania elektronických aukcií a zabezpečiť, aby mestské spoločnosti investovali svoj zisk z hospodárenia do rozvoja mesta. V prípade, že bude zvolený, zameria sa na viacero akútnych problémov mesta. „V prvom rade sa zameriam na rozpočet, teda ekonomiku a financie Banskej Bystrice. Takisto sa budem snažiť, aby zmizol v mestskom zastupiteľstve tzv. politický valec. Teda nastala politická vyváženosť medzi ľavicou a pravicou. V neposlednom rade chcem vytvoriť expertnú skupinu zo zástupcov mestského úradu, ktorí by do roka a do dňa pripravili a takisto aj zrealizovali projekty financované z európskych fondov,“ vidí svoje úvodné kroky po prípadnom zvolení za primátora Haring.

Do komunálnych volieb vstupuje Haring ako nezávislý kandidát, bez podpory politických strán. Spoliehať sa bude len na Banskobystričanov. „Uvidíme ako sa domáci rozhodnú. Kampaň chcem však postaviť na osobnom kontakte, osobnom stretnutí s voličmi. Všetko budem samozrejme financovať z vlastných zdrojov, keďže kandidujem ako nezávislý,“ uzavrel Haring.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM